Ember és Természet Kollégium | Fénykép vagy emlék? Melyik az időtállóbb?

Ember és Természet Kollégium | Fénykép vagy emlék?

Meghívott előadók: Gál László ökológus, természetfilmes, az MBÖI magiszteri hallgatója és dr. Macalik Kunigunda biológus, a BBTE adjunktusa
Időpont: 2020. február 12., szerda, 18.30 óra
Helyszín: EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

Fénykép vagy emlék? Melyik az időtállóbb? címmel tart előadást Gál László ökológus, természetfilmes, a Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet magiszteri hallgatója és dr. Macalik Kunigunda biológus, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem adjunktusa az Ember és Természet Kollégium soron következő estjén, 2020. február 12-én, szerdán, 18.30 órától, a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii / Majális u. 5.).

A természetfotózás szépségei mögött a néző nem észleli azokat a technikai nehézségeket, amelyekben a fotós részesül: hogyan és miként áll lesben, hogy az erdőben felbukkanó állatok, medve, róka, fajdkakas vagy a szikla peremén álló zerge lencsevégre kerüljön. A vetített képes előadásban ezekről a nehézségekről, lehetőségekről és technikai módszerekről lesz szó, és arról is, hogyan látja mindezt a fotós, mit szeretne a nézőnek közvetíteni. A fénykép hogyan alakul át emlékké.

Az esemény egyben Gál László kiváló természetfotóiból válogatott kiállításának megnyitója is.

A sorozat házigazdája dr. Farkas György.

Szeretettel várunk mindenkit!
***
A sorozat szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház, társszervezője és a sorozat házigazdája dr. Farkas György

Az esemény Facebook-oldala

Facebook oldalunk
Közönségünk Facebook-csoportja