ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Egy konferencia, egy vándorgyűlés – Lakitelken és Zalaegerszegen járt az EMKE

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
kicsi-logo.png

Május 14–16. között dr. Széman Péter elnök a Lakitelken megrendezett Cselekvő közösségek – Partnerségben a közművelődéssel című konferencián, dr. Széman Emese Rózsa kutató pedig Zalaegerszegen, a Magyar Népművelők Egyesületének XXXVI. Vándorgyűlésén vett részt.

Május 14-én délután Zalaegerszeget és a tágabb környékét ismerhették meg a vándorgyűlés résztvevői három tematikus kiránduláson, majd este kötetlen beszélgetéssel kezdődött a háromnapos rendezvény. Szerdán ünnepélyes megnyitó után elsősorban a fiatalok kultúrafogyasztási szokásai, valamint a generációk közötti különbségek és ezek áthidalási lehetőségei volt a téma. A vándorgyűlés másnap a Magyar Népművelők Egyesületének közgyűlésével zárult.

Május 15-én kezdődött Lakitelken a Szabadtéri Néprajzi Múzeum (SZNM) – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) által vezett, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. (NMI Nkft) és Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) konzorciumi partnerségében szervezett konferencia, melyen az EMKE elnöke előadással is képviselte a szervezetet. Dr. Széman Péter Az önkéntesség mint érték címmel beszélt nemcsak az önkéntesség fontosságáról, de tágabban az erdélyi közművelődési helyzetről is.


Forrás: Cselekvő közösségek Facebook-oldala


Forrás: Magyar Népművelők Egyesülete Facebook-oldala

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés