ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Újratanulják anyanyelvüket a galaci és brăilai magyar gyerekek

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
galacbraila.jpg

 

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület mint a szórványban élők közművelődését szolgáló intézmény, örömmel osztja meg és támogatja a kezdeményezést.

 

Tanuld újra az anyanyelved! címmel országos szinten kezdi el a Fehér Holló Médiaklub feltérképezni azokat a regáti magyarokat, akik szeretnének (újra) megtanulni magyarul, vagy magyarul beszélgetni, mesélni, játszani, énekelni, elfeledett szavakat, kifejezéseket újrafelfedezni.

Az első missziós magyar pedagógus, aki 10 napig Galacra költözik, és az ott feliratkozott 10 gyerek illetve 8 felnőtt számára a magyar nyelvet újra halló- és szívtávolságba hozza, az Lőrinczi Edit, a Fehér Hollók és a Székelykeresztúri Városi Könyvtár munkatársa.

Az oktatás személyre szabott, a jelentkezők számára a tantermi oktatástól, játéktól, kávé-beszélgetésektől, emlékfelidézésektől egészen a magyar ábécé ismertetéséig széles skálán biztosított. A jelentkezők a missziós pedagógussal való előzetes egyeztetés után döntik el, melyik formáját választják a tanulásnak.

A részvétel – természetesen – ingyenes.

Előzetes feliratkozások: barlang655@gmail.com címen, illetve a galaci és brăilai magyar szervezőpartnereknél.

Szabó Csaba
www.corbiialbi.ro

 

További információk (román nyelven): Kontakt / Proiectul misionar REÎNVAȚĂ LIMBA MATERNĂ – TANULD ÚJRA AZ ANYANYELVED: Maghiarii din Galați și Brăila reînvață limba maghiară

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés