Újratanulják anyanyelvüket a galaci és brăilai magyar gyerekek

 

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület mint a szórványban élők közművelődését szolgáló intézmény, örömmel osztja meg és támogatja a kezdeményezést.

 

Tanuld újra az anyanyelved! címmel országos szinten kezdi el a Fehér Holló Médiaklub feltérképezni azokat a regáti magyarokat, akik szeretnének (újra) megtanulni magyarul, vagy magyarul beszélgetni, mesélni, játszani, énekelni, elfeledett szavakat, kifejezéseket újrafelfedezni.

Az első missziós magyar pedagógus, aki 10 napig Galacra költözik, és az ott feliratkozott 10 gyerek illetve 8 felnőtt számára a magyar nyelvet újra halló- és szívtávolságba hozza, az Lőrinczi Edit, a Fehér Hollók és a Székelykeresztúri Városi Könyvtár munkatársa.

Az oktatás személyre szabott, a jelentkezők számára a tantermi oktatástól, játéktól, kávé-beszélgetésektől, emlékfelidézésektől egészen a magyar ábécé ismertetéséig széles skálán biztosított. A jelentkezők a missziós pedagógussal való előzetes egyeztetés után döntik el, melyik formáját választják a tanulásnak.

A részvétel – természetesen – ingyenes.

Előzetes feliratkozások: barlang655@gmail.com címen, illetve a galaci és brăilai magyar szervezőpartnereknél.

Szabó Csaba
www.corbiialbi.ro

 

További információk (román nyelven): Kontakt / Proiectul misionar REÎNVAȚĂ LIMBA MATERNĂ – TANULD ÚJRA AZ ANYANYELVED: Maghiarii din Galați și Brăila reînvață limba maghiară