ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  [email protected]

Címlap

Örmény ládafia

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
Örmény ládafia - plakát

Örmény ládafia címmel kiállítás nyílik 2012. október 2-án, kedden, 18 órakor, az EMKE Györkös Mányi Albert Emlékházában (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5/1.).

Az illyefalvi Rustica Alkotóműhely vezetője, Simó Júlia által tervezett ruhákat Kalamár György mutatja be.

A megnyitó keretében vetítésre kerül Kalamár Gáspár Gábor Örményországról készült útifilmje.

A kiállítás megtekinthető 2012. október 16-ig, a következő órarend szerint: hétfőn, szerdán és csütörtökön 13–17 óráig, kedden és pénteken 10–14 óráig.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

***

Hétéves korában varrta az első nadrágot, ma országos, sőt nemzetközi hírű varroda vezetője. Simó Júlia az erdélyi nemesi, régi polgári viseletek stilizálására szakosította vállalkozását, amely a műemléképületként nyilvántartott Séra kúriában működik. A Rustica-házban uralkodó szemlélet szerint „mi írjuk a történelmet”, azaz nem mindegy, mit örökítünk át a következő nemzedéknek. „A gazdasági tevékenységnek mindig fenn kell tartania valamilyen szellemi értéket” – vallja az építészmérnök végzettségű vállalkozó, aki mindennél fontosabbnak tartja, hogy a globalizáció korában az erdélyi, székelyföldi értékekre hívja fel ha nem is a világ, de legalább a környékre látogatók figyelmét. A Rustika-házat éppen egyedi kínálata miatt keresik fel az emberek, és bár az elegáns ruhák iránt elsősorban kétségkívül a hölgyek érdeklődnek, valljuk be: a férfiaknak is jól áll a zsinóros-sujtásos Bocskai-viselet. A varrodában dolgozó nyolc alkalmazott a ruhákon kívül panziók berendezését is vállalja, függönyök, ágytakarók, ágyneműk készülnek a műhelyben.

Forrás: http://www.illyefalva.eu/content/view/13/17/lang,hu/

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés