ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

A Zempléni Múzsa bemutatkozik Kolozsváron

Zempléni Múzsa – plakát

2017. május 24-én, szerdán 18:30 órától a Zempléni Múzsa mutatkozik be a kolozsvári közönségnek a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).

A Sárospatakon 2001 óta megjelenő, idén XVII. évfolyamban járó Zempléni Múzsa a zempléni régió társadalomtudományi és kulturális folyóirata, kiadója a Zempléni Múzsa Alapítvány. A lap az interneten is olvasható: www.zemplenimuzsa.hu. Célja, hogy a társadalomtudományok és a kultúra területéről országos, illetve határon túli kitekintésű írásokat közöljön. Szerzői körében elsőbbséget biztosít a Zemplénben élőknek, az onnan elszármazottaknak, továbbá a nem zempléni illetőségűeknek, ha írásuk témája a régióval kapcsolatos. Szerkesztésének kulcsszavai: hagyomány és minőség. Az eddigi 16 évfolyamban közel 1200 közlemény jelent meg; összesen több mint félezer szerzőtől közöltünk tanulmányt, szemlecikket, tudományos, ismeretterjesztő vagy szépirodalmi művet. A folyóirat 2001 óta évi négy alkalommal jelenik meg a Zempléni téréségben. Ez Magyarország történelmi vidékének egyetlen folyóirata. Az önkéntesen dolgozó szerkesztőség küldetése a Zempléni régió értékeinek felkutatása és bemutatása a nagyközönségnek.

A lapot bemutatja dr. Bolvári-Takács Gábor főszerkesztő. Az esemény moderátora Dáné Tibor Kálmán, a Művelődés folyóirat főszerkesztője.

Az esemény szervezői: EMKE Észak-magyarországi Képviseleti Iroda, Zempléni Múzsa Alapítvány, Györkös Mányi Albert Emlékház.

Szeretettel várunk mindenkit!

 

Az esemény Facebook-oldala

www.zemplenimuzsa.hu
www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz
Közönségünk Facebook-oldala

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés