ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  [email protected]

Címlap

XIV. Gyöngykoszorúk Gyöngye Néptánctalálkozó és Szabó György Pál-díj-átadó

Forrás: 
Népújság, 2020. dec. 21.
GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
GyMAE sajtóvisszhang: 
GyMAE sajtóvisszhang

A már hagyománnyá vált Gyöngykoszorúk Gyöngye Néptánctalálkozót idén 14. alkalommal szervezték meg Marosvásárhelyen, viszont a megszokottól eltérő módon.

19 néptáncegyüttes küldte el képviselőit, akiknek a táncát lefilmezték a színpadon. A film megvalósulását többnapos forgatás előzte meg. Az EMKE 2019-ben egy új díjat alapított, mellyel azokat a közösségeket jutalmazza, amelyek településükön elindították és működtetik a Gyöngykoszorú-mozgalmat. A Szabó György Pál-díjat, amely Bandi Kati textilművész által készített egyedi plakett, a Gyöngykoszorúk Gyöngye Néptánctalálkozón adta át 2019-ben az EMKE elnöke, Barabási Attila Csaba. 2020-ban Szabó György Pál-díjban részesült a mezőpaniti Monográfia Alapítvány közössége, melynek laudációját dr. Ábrám Zoltántól hallhattuk, a díjat átvette Deák János és Deák Júlia; a dicsőszentmártoni Kökényes néptáncegyüttes közössége, melyet Incze Csaba tanácsos laudált, a díjat átvette Fodor József; illetve a marosvásárhelyi Marosszék Kulturális Egyesület, melyet Fazakas Ildikó laudált, a díjat átvette Füzesi Albert.

Az esemény, igazodva a járványhelyzet okozta körülményekhez, virtuális térben zajlott, online bemutatóját december 19-én 19 órától lehetett megtekinteni.

 

Népújság, 2020. december 21.

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés