Világok találkozása | Interaktív merítkezés Györkös Mányi Albert festő művészetében

Györkös 100 – Világok találkozása

Világok találkozása – avagy interaktív merítkezés Györkös Mányi Albert festő művészetében, a művész alkotásaiból rendezett emlékkiállításon
***
Helyszín: Györkös Mányi Albert emlékkiállítás | Maros Megyei Múzeum Régészeti és Történeti Osztályának várbeli kiállítótere (Marosvásárhelyi Vár, Avram Iancu u. 2.)
Időpont: 2022. június 25, szombat, 16 óra
***
A felnőtt létmóddal együtt jár, hogy a figyelmünk, a lehető legfelelősségteljesebben mindenre kiterjed, csak éppen magunkra nem marad idő és energia...
A Világok találkozása című rendezvény, amelyre a Marosvásárhelyi Napok 25-ik alkalmával kerül sor, arra kínál lehetőséget, hogy Györkös Mányi Albert kolozsvári képzőművész életének és festészetének megismerésével párhuzamosan saját életünk jelentősebb állomásait, fordulóit a jelen perspektívájából is számba vegyük.
A művészeti alkotások önmagukban is önreflexióra késztetnek – ezt a lehetőséget fogjuk a lehető legintenzívebb módon, jó hangulatban, játékosan és biztonságosan kiaknázni.
A Világok találkozása című önismereti képtárnézésre semmi másra nincs szükség, csak nyitottságra és kíváncsiságra.
A foglalkozást Kocsis Tünde dráma- és színházpedagógus vezeti.
Az esemény házigazdája Kós Katalin, a Györkös Mányi Albert Emlékház vezetője, az emlékév projektmenedzsere
Mindenkit szeretettel várunk!
!!! Az ingyenes részvétel előzetes jelentkezéshez kötött a contact@muzeulmures.ro címen, avagy a +40740197431 telefonszámon.
***
A rendezvény annak a GYÖRKÖS 100 elnevezésű, egész évet átívelő kiállítás- és rendezvénysorozatnak a része, amelyet a Kolozsváron működő Györkös Mányi Albert Emlékház (az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesülethez tartozó intézmény) szervezett névadójának, a zenetanár-festőművész születésének 100. évfordulóján, a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy partnerségével. A szervezők célja az alkotó életművének minél szélesebb körben való bemutatása és megismertetése.
***
Az esemény egyúttal a július 3-ig megtekinthető kiállítás záróprogramja is.
***
Szervezők:
• Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár
• Maros Megyei Múzeum
• Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy
Partnerek:
• Maros Megyei Tanács
• Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala
Időtartam: 1 óra 30 perc
***
Az esemény Facebook-oldala
Facebook oldalunk
Közönségünk Facebook-csoportja