Vaku nélkül – Radovics János fotókiállítása (megtekinthető június 9-ig)

Vaku nélkül - fotókiállítás

Vaku nélkül címmel Radovics János fotókiállítása nyílik meg 2023. május 17-én, szerdán, 18:30 órakor, a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).
A tárlatot Kós Katalin, az emlékház vezetője, valamint Farkas György fotográfus nyitja meg.
A kiállítás 2023. június 9-ig tekinthető meg az emlékház programja szerint (hetfőtől péntekig 13-17 óra között; javasolt az előzetes bejelentkezés).
Szeretettel várunk mindenkit!
***
Radovics János Kolozsváron született. Tanulmányait a kolozsvári Zenelíceumban, majd a Gh. Dima Zenekonzervatórium (ma Akadémia) hegedű szakán végezte, amelyet követően Sepsiszentgyörgyre kapott hegedűtanári kinevezést. A fotózás iránt kisiskolás korában kezdett érdeklődni, amikor születésnapján egy Szmena fényképezőgéppel lepték meg szülei. Majd felnőttként szerzett be komolyabb fotógépeket, amelyekkel egyre többet fotózott, és egyúttal megtanult filmet előhívni és nagyítani. A forradalom után családjával Magyarországra költözött, jelenleg Debrecenben él. Ott talált rá, majd csatlakozott a "fotozz.hu" fotós csoporthoz. Jelenleg egy Canon digitális géppel fürkészi a világot. Fotói érdekes és elgondolkodtató életképeket tükröznek; ezek közül mutatunk most be egy – főleg fekete-fehér – válogatást a szülővárosában nyíló kiállításon.
***
A kiállítás szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház.
***
Az esemény Facebook-oldala

Facebook oldalunk
Közönségünk Facebook-csoportja

A Györkös Ház eseménynaptára