ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Születésnapi EMKE-tárlat

Forrás: 
Kolozsvári Rádió, 2015. április 14.
GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
GyMAE sajtóvisszhang: 
GyMAE sajtóvisszhang

Az EMKE megalakulásának 13o. évfordulója alkalmából nyílt jubileumi kiállítás Kolozsváron, a Györkös Mányi Albert Emlékházban. A tárlat eredeti célja az volt, hogy tárgyi emlékekkel, fényképekkel, dokumentumokkal mutassa be az egyesület történetét, alakulásától kezdve.

A szervezők a lakosság segítségét is kérték, hogy birtokukban lévő, az EMKE-hez fűződő tárgyaikat kölcsönadva segítsék a tárlat létrejöttét. A felhívásnak nem volt sikere, így a kiállítás inkább dokumentumok és fényképek alapján jött létre. Hosszas huzavona után végre az EMKE levéltára, legalábbis a megmaradt levéltár, is kutathatóvá vált az év elején. A kiállítás így is gazdag dokumentációja mindannak, ami az EMKE volt a 19. század végétől, 1885-ös megalakulásától.

Ha tárgyi emlékek nem is igazán kerültek elő, de megkerült az EMKE-nek egy 1oo éves daloskönyve, amely igazi csemegének számít zenei körökben. A tárlat kurátorával, Bartha Katalin Ágnessel beszélgetünk, majd Tóth Guttman Emese karnaggyal. A Magyarfenesi Vegyeskar ugyanis a megnyitó keretében ebből a daloskönyvből adott elő néhány éneket.

Szuszámi Zsuzsa összeállítása
 

Kolozsvári Rádió Románia, 2015. április 14.

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés