ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  [email protected]

Címlap

Sztár sztárallürök nélkül

Forrás: 
Szabadság, 2015. november 2.
GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
GyMAE sajtóvisszhang: 
GyMAE sajtóvisszhang

A Györkös Mányi Albert Emlékház októberi ZeneSzó rendezvényén Egyed Apollónia operaénekes beszélt szépen felívelő karrierjéről, amelyet már több elismerés is övez. A rendezvényen felhangzó áriák (zongorán kísért a moderátor, Horváth Zoltán zongoraművész) és a felvételek nyilvánvalóvá tették a meghívott tehetségét, hangi kvalitásait, de ami a jelenlévők számára talán még fontosabb: fiatal, őszinte, természetes és nagyon kedves művészt ismerhettünk meg, aki már sztár, de nincsenek (mesterkélt) sztárallűrjei.

Örömteli hírt osztott meg az egybegyűltekkel Horváth Zoltán: Egyed Apollónia bekerült a iaşi-i operaház november 1-jei gálájának díjvárományosai közé. Egyed Apollónia kifejtette: jóleső meglepetéssel vette tudomásul, hogy jelölték a legjobb női énekes kategóriájában, de ugyanilyen meglepetés volt számára az idei brăilai Hariclea Darclée Nemzetközi Énekverseny, ahol a zsűri különdíját nyerte el. – Úgy mentem nyáron a Darclée-versenyre, hogy akkor is meg leszek elégedve, ha a legutolsó dicséretet kapom – jegyezte meg.

„A vokál-szimfonikus művek előadása nem igényel annyi extrovertáltságot, mint az operák, ezért könnyebb őket elénekelni”

„A vokál-szimfonikus művek előadása nem igényel annyi extrovertáltságot, mint az operák, ezért könnyebb őket elénekelni”

 

(Tejes cikk a Digitalstandon)

Nagy-Hintós Diana, Szabadság, 2015. november 2.

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés