ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Szépséges nők, jó asszonyok, kívánunk boldog, víg nőnapot!

Forrás: 
www.nyugatijelen.com, 2019. március 11.
GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
GyMAE sajtóvisszhang: 
GyMAE sajtóvisszhang

Ezekkel, és ehhez hasonló szép szavakkal köszöntötték a hölgyeket március 7-én délután az RMDSZ-székházában, az Arad Megyei Nőszervezet nőnapi rendezvényen az Aurel Vlaicu Általános Iskola tanulói.

Balta Emese és Nagy Andrea tanítónők kisdiákjai szívhez szóló zenés-verses meglepetésműsorral örvendeztették meg a jelenlévőket, mosolyt csalva az arcokra, könnyeket a szemekbe és hálát a szívekbe. A színes program után a kisdiákok minden hölgyet egy-egy szál rózsával köszöntöttek fel, majd következett a rendezvény fénypontja, amikor a Nőszervezet öt Arad megyei nyugdíjas hölgyet részesített dicséretben.

„Olyan hölgyeket választottunk különböző tevékenységi területekről, akik a közösségért tett őszinte, önzetlen, lelkes tevékenységükkel kiemelkednek környezetükből. Arra gondoltunk, hogy jó lenne ezeket a hölgyeket felköszönteni, dicséretben részesíteni, hiszen annak ellenére, hogy mindannyian nyugdíjasok, még mindig aktívan tevékenykednek, segítenek, mindig ott vannak, ahol szükség van rájuk, magabiztosan és önzetlenül dolgoznak, tesznek a közösségünkért” – indokolta a választást Tripon Ildikó, az RMDSZ Arad Megyei Nőszervezetének elnöke.

Az oklevéllel, jegyzetfüzettel és virágcsokorral megajándékozott hölgyek életét, tevékenységét röviden bemutatták, méltatták hölgytársaik: Tóth Hajnalka és Balta Emese, az RMDSZ Arad Megyei Nőszervezetének alelnökei, Pozsár Ibolya, az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesületének ügyvezető igazgatója, valamint Tripon Ildikó.

És íme, a hölgyek, akiket a Nőszervezet méltónak talált a kitüntetésre: Szabó Zsuzsanna Irén, Farkas Viktória, Tóth Piroska, Matekovits Korodi Mária és Kiss Anna, aki buzgó tevékenykedése miatt elkésett a díjazásról, így az elismerő oklevelet is később kapta kézbe.

Az alábbiakban idézetek olvashatók a laudációkból:

Szabó Irén Zsuzsanna (Zsazsa) – 12 éve az RMDSZ munkatársa, rengeteget dolgozik, segít nekünk, bármikor hozzá fordulunk, mindig igent mond, soha nem utasít vissza. Ő egyébként a legfiatalabb nyugdíjas a díjazottak között. Mindig számíthatunk rá, ő az, aki mindent tud a szervezetről, a magyar közösségről, mindenütt ott van és segít, ahol kell.”

Farkas Viktória, a Máltai Szeretetszolgálat Arad megyei fiókjának elnöke példamutató tevékenysége révén lett ismert. A mai napig aktív tagja az RMDSZ-nek, a Máltai Szeretetszolgálatnak, mindig támogat minket, minden tevékenységünkben részt vesz, segít minket, egy olyan példamutató személyiség, akit nehéz túlszárnyalni.”

Tóth Piroska nyugdíjazása óta is ugyanolyan aktívan tevékenykedik, segít mindenkinek, aki hozzá fordul. Unokázik is, a családdal is foglalkozik, és nem mellékes, hogy 2007 óta párjával közösen működtetik a ProPir Kult Egyesületet és egy gyönyörű tájházat Tornyán. Piroska soha nem unatkozik, bár sokszor mondja, hogy néha kicsit kellene már pihenni. Ennek ellenére az egyesülettel a határon túl is mindenféle rendezvényen jelen van, sütnek-főznek, hatalmas energiával és lendülettel tevékenykedik a mai napig.”

 

Matekovits Korodi Mária sportoló, pedagógus, közösségszervező és családanya, három unoka nagymamája egy személyben. Alig 14 évesen ikertestvérével berobbantak a hazai és nemzetközi asztalitenisz-életbe. Csaknem minden európai országban járt képviselve Brassót, Aradot, Romániát. Gyermekei születése után az oktatásra koncentrált, a bukaresti egyetem biológia szakát végezte, a megyében több iskolában tanított, aligazgató is volt a Csiky Gergely Főgimnáziumban, de a szegedi tanárképző főiskolán is tanított. Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Aradi szervezetének elnökeként ő hozta Aradra Sinkovits Imrét, de számos más kulturális tevékenység, kezdeményezés is fűződik a nevéhez. Férjével 25 évig szervezték a magyar bált, 10 évig volt az EMKE országos alelnöke.”

Kiss Anna, közismert nevén Babuci az Arad megyei magyar tanítók pedagógiai körének vezetője, megalakulása elnökségi tagja a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Arad megyei szervezetének, nála mindig megvannak a módszertani újdonságok, a legfrissebb munkafüzetek vagy a tanítók legkorszerűbb munkaeszközei. Alapító tagja a Máltai Szeretetszolgálat aradi fiókjának, aktív résztvevője a Romániai Magyar Gazda Egyesület és az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület rendezvényeinek. Babuci nem jár gyalog, mert nem érne el mindenhová, de hogy hol van, azt onnan tudni, hogy ott a kerékpárja, rajta egy-két csomag a legfrissebb munkafüzetekkel.”

Takáts D. Ágnes, www.nyugatijelen.com, 2019. március 11.

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés