ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  [email protected]

Címlap

Sikerrel zárult az EMKE első saját szervezésű képzése

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
DSC_4638_vagott.png

Sikeres volt az EMKE első saját szervezésű képzése 2020. március 6–8-a között, amelyen a légzés- és beszédtechnika, valamint a verbális-nonverbális kommunikáció rejtelmeibe avatták be az oktatók a résztvevőket.

A képzés egyik gyakorlata egy beszámoló megírása-felolvasása és szabad előadása volt, ezt idézzük:

Régiókon átívelő civil kommunikációs képzés

Több régióból érkeztek Kolozsvárra, a Bethlen Kata Diakóniai Központba civil szervezeti képviselők 2020. március 6-án az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület által szervezett első kommunikációs képzésre. A képzés célja a jelentkezők előadói, valamint informális hétköznapi interakcióinak fejlesztése. A résztvevők többek közt Szebenből, Kolozsvárról, Székelykeresztúrról, illetve Bákó megyéből érkeztek. Az oktatók, dr. Széman Emese Rózsa, az EMKE kutatója és a BBTE KOmmunikáció karának beszédtechnika-tanára, valamint Tamás Csilla, az EMKISZ elnöke, projektmenedzser, interaktív csoportos tevékenység által készítették fel a résztvevőket kommunikációs és tárgyalástechnikai kihívásokra. A háromnapos előadássorozat alatt a résztvevők beszédtechnikai gyakorlatokat, verbális és nonverbális kommunikációs készséget sajátíthattak el. Az első napon a csoporttagok bemutatkoztak, ismertették tevékenységeiket, emellett az oktatók felkészítették őket a képzésre. Szombaton a beszédtechnikai és nonverbális kommunikációról szóló előadások mellett a jelentkezők különböző gyakorlatokat végeztek. Az utolsó nap a kiértékeléssel, a következő kommunikációs képzés témajavaslataival, valamint a diplomaátvétellel zárult. (Botezatu Emília, Brînzan-Antal Cristina)

A képzés felhívásában az szerepelt, hogy az első alkalom biztos, de a 12 résztvevő visszajelzései alapján mostmár bizonyos, hogy az EMKE folytatni fogja a kommunikációs képzési sorozatot. A másik alkalommal szervezeti belső kommunikáció; partnerekkel való kommunikáció tematikával, a sorozatzáró képzésemn pedig a PR, marketing modern eszközökkel módszereinek rejtelmeibe veztik be a résztvevőket az oktatók.

Ezek aképzések már zártak, de az EMKE, illetve az EMKISZ a továbbiakban is tervezi képzések szervezését, melyeket meg is lehet rendelni.

Képek (hamarosan) Facebook-oldalunkon.

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés