ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Semmiből mindent – példaképek a 4. Könyvturin | élőKönyvtáron

Forrás: 
Szabadság, 2018. jan. 30.
GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
GyMAE sajtóvisszhang: 
GyMAE sajtóvisszhang

Színes programkínálattal, új tematikával szervezi meg negyedszer Kolozsváron, április 19–20. között a Könyvturi | élőKönyvtár rendezvényt az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete (EMKISZ).

A könyvturin a megunt, használaton kívüli könyveket cserélhetik le a látogatók olyan kötetekre, amelyeket szívesen forgatnának. A turi nem feltétlenül cserealapon működik, a könyv nélkül érkezők is vihetnek könyveket, a lényeg, hogy minden kötet megtalálja helyét valak könyvespolcán. A sikeres könyvturihoz könyvgyűjtést szerveznek január 22. és április 15. között a Szabédi Emlékházban (Lázár/Gh. Lazar u. 30.). Oda várják a régi, kiolvasott kiadványokat.

Az élő könyvtár, amely átlagos könyvtárhoz hasonlóan működik: az olvasók „könyvet” kölcsönöznek egy rövid időre. Csupán az a különbség, hogy a könyvek személyek, és a „könyv” és olvasója között személyes párbeszéd kezdődik. Az idei téma a Semmiből mindent. A szervezők olyanokat szeretnének meghívni, akik élethelyzetük, életkoruk vagy bármely más hátrányos életkörülményük ellenére kimagasló eredményeket értek el és tevékeny életet élnek.

Mivel a rendezvény nagy népszerűségnek örvendett a kincses városban, ezért Erdély több városában is megszervezték tavaly. 2018-ban még több helyszínen lesz majd Könyvturi: a tervek szerint Kolozsvár után Aradon, Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson, Kézdivásárhelyen, Magyarfenesen, Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Nagyszebenben, Székelyudvarhelyen, Szilágysomlyón és Válaszúton is megszervezik a Könyvturi | élőKönyvtárat.

Szabadság, közleményből, 2018. január 30.

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés