Rendezvények Brassóban, a Reménység Házában

2023. február 14. kedd, 18.00 óra

Bemutatjuk Béres Vivien Beatrix: Árnyképek című verseskötetét.

1998-ban született Székelyudvarhelyen. Szovátán végezte tanulmányait a Sófalvi Illyés Lajos Általános Iskolában, majd 2013-ban, a IX-ik osztályt a bukaresti Ady Endre Elméleti Líceumban folytatta. Itt, 2014-ben, a Bukaresti Magyar Élet című újság adta ki első verseskötetét, az Érzelmeket. A versírással párhuzamosan, kulturális, közéleti cikkeket és interjúkat is jelentetett meg a Bukaresti Magyar Életben.

2019-ben, Budapestre költözött, jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar harmadéves filmelmélet és filmtörténet szakos hallgatója.

A verseskötetet ismerteti Dr. Bencze Mihály matematikus, költő és Szente B. Levente költő, író.

A költő verseit a Grimasz diákszínjátszó csoport tagjai tolmácsolják!

hbe

2023. február 16. csütörtök 18.00 óra

Írni?! Minden történik …

Folyó év február 16 – án a brassói születésű, Brassóban élő Kovács R. József versíróval ismerkedhetünk meg. Három (első !) kötetét mutatja be a Reménység Házában csütörtök este 6 órától.

1978-tól az Igaz Szó, a Vadrózsák, a Helikon és a Brassói Lapok közölt verseiből. Írásaira jellemző a leegyszerűsített gondolatiság, a formai kötetlenség, a szavakkal való játékosság, képzeletgazdagság, a többértelműség mint kihasználható lehetőség, a jelképek használata, a szépre való érzékenység, a spiritualitás.

Autodidakta homo ludens.

A japán haiku versmintára írottak öntudatlanul is “ székelyízűek”. Amint mondja: a vers sürített lét, tisztító rezgés, lélekbúvár, képzeletpárlat, sorslebegés, vágylenyomat

Vallja: nem az Írásért él, hanem az írásban.

hbe