ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Példaképek a Könyvturin – a szervezők április 15-ig várják a régi, kiolvasott könyveket

Forrás: 
Krónika, 2018. jan. 30.
GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
GyMAE sajtóvisszhang: 
GyMAE sajtóvisszhang

Színes programkínálattal, új tematikával szervezi meg Kolozsváron negyedik alkalommal, április 19–20. között a Könyvturi | élőKönyvtár elnevezésű rendezvényt az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete (EMKISZ).

A rendezvény két fő programpontra oszlik. Az egyik a Könyvturi, ennek keretében a megunt, nem használt könyveket cserélhetik le a látogatók olyan kötetekre, amelyeket szívesen forgatnának.

A turkáló nem feltétlenül cserealapon működik, az is elvihet könyveket, aki nem hozott, a lényeg az, hogy minden kötet megtalálja a helyét valakinek a könyvespolcán.

A Könyvturi sikeres működéséhez a rendezvény előtt könyvgyűjtést szerveznek: április 15-ig a kolozsvári Szabédi-emlékházba (Lázár/Gh. Lazăr u. 30.) lehet vinni a régi, kiolvasott kiadványokat – olvasható a szervezők szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A rendezvény másik alapprogramja az élő könyvtár, amely ugyanúgy működik, mint egy rendes könyvtár: az olvasók kikölcsönöznek egy „könyvet” rövid időre.

Csupán egy különbség van: az élő könyvtárban a könyvek élő személyek, és a „könyv” és olvasója között személyes párbeszéd alakul ki. Az esemény idei témája: semmiből mindent.

A szervezők olyan személyeket szeretnének meghívni, akik élethelyzetük, életkoruk vagy bármely más hátrányos életkörülményük mellett kimagasló eredményeket értek el, és aktív tevékenységet folytatnak.

Mivel a rendezvény igen nagy népszerűségnek örvendett a kincses városban, ezért a szervezők Erdély több városában is megrendezték azt az elmúlt évben. 2018-ban még több helyszínen lesz majd Könyvturi: a tervek szerint Kolozsváron kívül Aradon, Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson, Kézdivásárhelyen, Magyarfenesen, Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Szebenben, Székelyudvarhelyen, Szilágy-somlyón és Válaszúton is megszervezik a Könyvturi | élőKönyvtárt.

Bede Laura, Krónika, 2018. január 30.

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés