ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Nyitott szemmel | Workaway kalandok – három hónap Dél-Koreában

Nyitott szemmel – plakát

Önkéntes angoltanárnak lenni Dél-Koreában átlagos kihívás, gondolná az ember, hiszen egy rendkívül hatékonyan működő 21. századi társadalomban az ilyesfajta munkák hozzátartoznak a napi rutinhoz. Bonyolódik a helyzet, ha mindezt egy alig érettségiző kolozsvári diák, amolyan lánglelkű tótumfaktum vállalja, vajmi kevés világjáró tapasztalattal. A dolog úgy esett, hogy Bács Tímea épp akkor kezdte meg az önkéntes munkát Dél-Korea második legnagyobb városában, Buszanban, amikor a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulata távol-keleti turnéját követően Szöulból épp hazaindult, így akarva-akaratlan is tanúja voltam annak a felelősségteljes hagyakozásnak, ami apa (Bács Miklós színművész) és lánya között zajlott. Nem kérdés, hogy mennyit ér az ebben rejlő bizalom: Timi pontosan tudja, hogy azt szeretik jobban, akit elengednek otthonról egy ilyen kalandos útra.

De mennyit ér az a tapasztalás, amelynek a felnőtté válás küszöbén Bács Tímea most már a birtokosa? Erről faggatjuk őt a Nyitott szemmel beszélgetősorozatunk következő estjén, 2018. február 1-én, csütörtökön, 18.30 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii / Majális u. 5.).

A Workaway kalandok – három hónap Dél-Koreában című beszélgetés házigazdája Laczkó Vass Róbert, aki egyben a sorozat társszervezője is. Mindenkit szeretettel várunk!
***
A sorozat szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház, társszervezője és az estek házigazdája Laczkó Vass Róbert.

Az esemény Facebook-oldala

www.emke.ro/gyorkos-manyi-albert-emlekhaz-cimlap
www.facebook.com/emkegyorkoshaz
Közönségünk Facebook-csoportja

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés