ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Nyitott szemmel: Világvégi kalandozások a Xantus Film stábjával

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
nyitottszemmel_2016_05_xantus_plakat.jpg

Neves földrajztudósok utódaként és szellemi örököseként dr. Xantus Gábor dokumentumfilmes, rendező-operatőr, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem professzora sajátos módját választotta a világjárásnak: az általunk ismert és számon tartott horizontokon túlról szerzett élményeit kamerával a vállán örökítette meg, nem hétköznapi tapasztalatait dokumentumfilmek egész sora mutatja be.

Az egyik legtermékenyebb és számos szakmai díjjal elismert romániai magyar dokumentumfilmes természetesen sok más témakörben alkotott maradandót, a Györkös Mányi Albert Emlékház Nyitott szemmel c. beszélgetősorozatában azonban elsősorban világjáró tapasztalatairól faggatjuk Xantus Gábort, hiszen az általa rögzített és feldolgozott élményanyag a különleges látásmód miatt joggal tart számot a szélesebb közönség érdeklődésére is. Terveink szerint filmes műhelyének kulisszatitkait és a terepmunka viszontagságait sem hagyjuk szó nélkül.

A Világvégi kalandozások a Xantus Film stábjával című beszélgetésre 2016. május 26-án, csütörtökön, este 6 órától kerül sor az Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).

A sorozat házigazdája Laczkó Vass Róbert.

Mindenkit szeretettel várunk!


Az esemény Facebook-oldala
 

www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés