Nyitott szemmel | Tranzitzóna

Nyitott szemmel – Tranzitzóna

Meghívottak: Csűrös Réka fordító, Fodor Edina jazzénekes, Kiss Olivér újságíró
Időpont: 2022. június 16., csütörtök, 18.30 óra
Helyszín: EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

***
Húsznál is több fegyveres konfliktus zajlik párhuzamosan a világ különböző térségeiben, állítják biztonságpolitikai szakértők, ezekről viszont csak azok vesznek tudomást, akik szakmai megfontolásból vagy személyes okok miatt érdeklődnek bizonyos térségek iránt. A szomszédságunkban dúló háborúk azonban mindannyiunkra közvetlen hatással vannak. Így volt ez a múlt század végi délszláv háborúk idején, és így van ez most is, az ukrán-orosz háború kapcsán, amelynek száz napon – és Európában hetven éve nem tapasztalt pusztításokon – túl mintha senki nem akarna véget vetni. Ukrajna nyugati szomszédjai milliós nagyságrendben fogadják a menekülőket, ellátásukról pedig a segélyszervezetek és önkéntes csoportok bámulatos szervezettséggel gondoskodnak.

Beszélgető sorozatunkban a kolozsvári vasútállomáson működő tranzitzóna hétköznapjaiba szeretnénk betekinteni Csűrös Réka fordító, Fodor Edina jazzénekes és Kiss Olivér újságíró segítségével. Az Egy tál meleg étel Egyesület önkénteseivel a sorozat házigazdája, Laczkó Vass Róbert beszélget, aki maga is önkéntes munkát vállalt a segélyszervezet keretében. 

A Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Republicii / Majális u. 5.) Nyitott szemmel c. sorozatának Tranzitzóna című beszélgetésére 2022. június 16-án, csütörtökön, 18.30 órától kerül sor.

Szeretettel várunk mindenkit! 
***
A sorozat szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház, társszervező házigazdája Laczkó Vass Róbert.
***
Az esemény Facebook-oldala

Facebook oldalunk
Közönségünk Facebook-csoportja