ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Nyitott szemmel | Történetek Napkeletről

Nyitott szemmel – plakát

Ötödik évadjának utolsó estjéhez érkezett a Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.) Nyitott szemmel című beszélgető sorozata: három gyergyói ül egy asztalhoz, hogy földiekként mindenről beszélgessenek, ami nem Gyergyó.

Csibi Márti, a gyergyószentmiklósi MixFm rádió szerkesztő-műsorvezetője, zsigeri globetrotter, gyakorló édesanya tavaly októberben a Kancsendzönga lábánál emléktáblát helyezett el ötödmagával egy buddhista kolostorban, amelyről a néhai Erőss Zsolt és Kiss Péter hegymászók mosolygós arca néz vissza az arra tévedőkre. Bartis Ervin jogász, humanitárius munkás, gyakorló édesapa Gyergyószárhegyen él, ha nem épp a világot járja - s örökíti meg érzékeny, művészi igénnyel komponált fotográfiákon. Sri Lankán a 2004-es szökőár pusztító következményeinek felszámolásában nyújtott segítő kezet, ez pedig olyan tapasztalt, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül. Évadzáró beszélgetésünk természetesen sokfele kíván elkalandozni, ahol Márti és Ervin megfordult, mióta a világot járják, Fokvárostól Alexandriáig, Amparától Tádzsikisztánig  – és miért ne – Gyergyószentmiklóstól Kolozsvárig.

Tudomásunkra jutott ugyanis, hogy szövevényes útjaik ezidáig nem keresztezték egymást, így a 2017. május 25-én, csütörtökön, 18,30 órakor sorra kerülő, Történetek Napkeletről című beszélgetés kettejük találkozásának színhelye is egyben.

A sorozat társszervezője és házigazdája Laczkó Vass Róbert.

Mindenkit szeretettel várunk!


Az esemény Facebook-oldala

www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz
Közönségünk Facebook-csoportja

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés