Nyitott szemmel | Paradicsom a Csendes-óceán közepén

MeghívottLászló Judit (Honolulu)
Időpont: 2019. május 23., csütörtök, 18.30 óra
Helyszín: EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

Mióta James Cook brit királyi haditengerész, minden idők legeredményesebb felfedezője 1778-ban megpillantotta Oahu szigetét, sokat változott az elszigetelt csendes-óceáni paradicsom arculata. Hawaii polinéz királyságból köztársaság, bevándorlók célországa és az Amerikai Egyesült Államok 50. tagországa lett. Ez az egyetlen szövetségi állam, amelynek van királyi palotája, de nincs nyári időszámítása, noha trópusi éghajlata és nagyszerű strandjai vonzóvá teszik a turizmus számára.

Mindenki hallott már Pearl Harbour-ról, a verőfényes Waikikiről és a szigetcsoport vulkánjairól, de arról, hogy milyen a hétköznapi élet a paradicsomban, László Judittal, a Kolozsvári Állami Magyar színház egykori főügyelőjével beszélgetünk 2019. május 23-án, csütörtökön, 18.30 órától.

Judit a legélhetőbb amerikai nagyvárosból, Honoluluból repül haza Kolozsvárra, hogy a Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Republicii / Majális u. 5.) világjáró sorozatának vendégeként választott hazájáról, Hawaiiról meséljen a Nyitott szemmel közönségének.

A Paradicsom a Csendes-óceán közepén című beszélgető est házigazdája Laczkó Vass Róbert, aki egyben a sorozat társszervezője is.

Szeretettel várunk mindenkit!
***
A sorozat szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház, társszervezője és az estek házigazdája Laczkó Vass Róbert.
***
Az esemény Facebook-oldala

Facebook oldalunk
Közönségünk Facebook-csoportja