Oklevél a közművelői szolgálatért

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) országos elnöksége a hagyományoknak megfelelően idén is kiváló közművelői okleveleket adományozott Marosvásárhelyen. Az egyesület ezáltal elismeri a helyi közösségekben kulturális és közösségépítő tevékenységet folytató közművelődési, kultúraközvetítő eredményeket.

Négy jelentős marosvásárhelyi személyiség részesült idén az EMKE-oklevélben. A díjátadó ünnepségen fellépett a Tűzvarázs együttes, ünnepi beszédet mondott dr. Széman Péter, az EMKE elnöke és dr. Ábrám Zoltán területi alelnök. Idén olyan személyek részesültek oklevélben az országos elnökség részéről, akik a közösségek önszerveződő tevékenységében eredményes munkát vállaltak.

A Közép-Erdély régióból az alábbi személyeknek jutott elismerés:

Huszti Orbán Sarolta mb. törzskapitánynak, a marosszéki Történelmi Vitézi Rend képviseletében és tagjaival együtt a nemzeti ünnepségeken és megemlékezéseken való rendszeres részvétele iránti elismerésül.

Dr. Batizán Attila református lelkésznek, lelkész-igazgatóként Gecse Dániel szellemisége őrzőjének,  a közösség megtartása és a fiatalság megmaradása érdekében kifejtett tevékenysége iránti elismerésül.

Haller Béla tanárnak, az erdélyi történelmi családokat tömörítő Castellum Alapítvány és a Teleki Téka Alapítvány irányítása során kifejtett közművelődési és identitásmegőrző tevékenysége iránti elismerésül.

Dr. Szilágyi Tibor egyetemi tanárnak, az erdélyi magyar orvosképzés rendíthetetlen képviselőjének, az orvos- és gyógyszerésztudományt anyanyelvünkön művelő EME keretében kifejtett tevékenysége iránti elismerésül.

Antal Erika, www.vasarhely.ma, 2024. április 24.