90 éve hunyt el Kuncz Aladár - emlékkonferencia

Dátum

Idén kilencven éve hunyt el Kuncz Aladár, a jeles író, irodalomszervező.
A 10. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét keretén belül a Kriterion Könyvkiadó az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesülettel, a Helikon-Kemény János Alapítvánnyal és a Szépírók Társaságával partnerségben emlékkonferenciát szervez, megidézendő Kuncz Aladár szellemiségét.

A 2021. június 4-én sorra kerülő emléknap programja:

17:00 - Kuncz emlékséta a belvárosban. Egy rövid séta, melyen Kuncz Aladár életének legfontosabb kolozsvári helyszíneit ismerhetik meg az érdeklődők. A sétát vezeti Szabó Zsolt ny. egyetemi tanár. Indulás a Györkös Mányi Albert Emlékház elől.
18:00 - Emlékkonferencia. Előadók: Boka László, Filep Tamás Gusztáv, Juhász Andrea, Sashegyi Gábor (a Kuncz Aladár Összegyűjtött Munkái sorozat munkatársai). A konferencia keretén belül bemutatják a 90 éves évfordulóra készült Kuncz-emléktáblát, mely majd az Emlékház falán foglalja el méltó helyét (a táblát Bába István képzőművész tervezte).
***
Rendezvényünket online, élő közvetítésben is követhetik majd a facebook-eseménynél – ennek technikai feltétele, hogy az esemény online eseményként legyen beállítva. Ettől függetlenül szeretettel várjuk önöket a Györkös Mányi Albert Emlékházban is, hiszen konferenciánk létszámhatárral ugyan, de élőben is látogatható lesz.

Kérjük, amennyiben személyesen szeretnének részt venni rendezvényünkön, hozzák magukkal személyi igazolványukat és oltásigazolásukat. A beengedés érkezési sorrendben történik. 

Image
Kuncz emlékkonferencia