Emlékezzünk együtt Szilágyi Domokosra!

Július 2-án, pénteken 19 órakor Szilágyi Domokosra emlékeznek Szatmárnémetiben. A költő születésnapja délutánján a szervezők a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházzal szemben, Kolozsi Tibornak a Ravensburg sétányon található Szilágyi Domokos-szobra elé várják az irodalomkedvelőket egy rövid megemlékezésre.

A július 2-án, pénteken 19 órakor kezdődő program keretében Nagy Gyula tanár méltatja röviden a XX. század második fele magyar költészetének jelentős alkotóját, majd a költő iskolavárosa három magyar líceumának diákjai, Béres Anna, Szilágyi Anna, Loga Szilárd, Berei Edina Edda, Boros Noémi és Szabó Bence szólaltatják meg a tragikus sorsú lírikust, László Zita, a Harag György Társulat színművésze pedig fellépésével teszi emlékezetessé a koraestén záruló főhajtást. A szobor előtt díszőrséget a szatmári Dsida Jenő Cserkészcsapat tagjai állnak. A szervezők a világjárvány előírásainak betartására kérik az érdeklődőket, akik természetesen egy-egy szál virágot vagy koszorút is elhelyezhetnek a szobor talapzatán. 

Szervezőként az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, annak Ifjúsági Szervezete, valamint a Szatmárnémeti Kölcsey Kör minden érdeklődőt szeretettel vár a rendezvényre. 

www.szatmar.ro, 2021. június 25.