ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  [email protected]

Címlap

Kóta-életműdíjjal tüntették ki Szép Gyulát

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
article.jpg

A nem hivatásos kórus- és népzenei élet kiemelkedő képviselőinek hagyományosan a Magyar Kultúra Napján nyújtja át a KÓTA-díjakat a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége. Az elismerést 2004-es megalapítása óta a szövetség Művészeti Bizottsága javaslatai alapján ítélik oda, idén pedig Szép Gyulát, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatóját, az EMKE volt elnökségi tagját is kitüntették.

A KÓTA-díjakat 12 kategóriában 42 díjazottnak osztották ki a kiemelkedő eredménnyel végzett művészi munka és a közösségért végzett áldozatos tevékenység elismerésére.

Az erdélyi zenei életben kifejtett, generációkat pályára állító, kiemelkedő munkásságáért idén KÓTA-életműdíjjal ismerték el Szép Gyulát, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatóját, népzenészt, táncház zenészt, a Kallós Zoltán Alapítvány volt elnökét, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület tiszteletbeli tagját, valamint volt alelnökét. Szép Gyula az erdélyi kulturális élet, népzenei és néptáncmozgalom, táborok meghatározó szervezője, vezetője, valamint a Hajnal akar lenni Kárpát-medencei Népdaléneklési Verseny döntőjének és a KÓTA Aranypáva Népzenei Minősítőjének állandó zsűritagja. 

Az EMKE elnöksége örömmel gratulál a méltó kitüntetéshez!

 

Forrás: www.szabadsag.ro

Borítókép forrása: KÓTA - Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének Facebook-oldala

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés