ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  [email protected]

Címlap

Egy világjárvány nem állít meg – hatodjára is keresik Erdély legszebb magyar dalát!

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
119705235_323756495716060_7324417517547890061_n.png

Bár a 2020-as év mindannyiunk számára nagy változásokat hozott, és számos terve mindenkinek felborult vagy elszállt, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete mégsem csüggedt el, és idén is meghirdeti a Legszebb Erdélyi Magyar Dal pályázatát – ahogy lehet.

Mivel a jelenlegi helyzetben nem lehettek biztosak benne, hogy a szokásos gálaidőpontig, november második szombatjáig nem lehetetlenül el teljesen a személyes részvételű döntő, ezért a fiatalok úgy döntöttek, hogy inkább biztonsági játékot játszanak, és eleve az online térbe költöztetik a pályázatot. Az alapokat, azaz magát a pályázati rendszert ezek a változások igazából alig érintik, a pályázati űrlap egyetlen új eleme a kreatív bemutatkozó videó, amivel – ha másképp nem lehet – szeretnék egy kicsit személyesebben is megismerni a jelentkezőket.

Bár jelenleg a jövő évi fesztiválszezon sem átlátható, így a szokásos díjakat nem merik meghirdetni, de természetesen díjazás idén is lesz: a zenekarok nehéz helyzetére való tekintettel idén pénzjutalmat ajánlanak fel a két kategóriagyőztes dal szerzőinek. Ugyanakkor az Öröm a zene Tehetségkutató- és Gondozó Program magyarországi döntőjébe idén is továbbjut a legjobb dal szerzője, hiszen a program valamilyen formában mindenképpen megszervezésre kerül jövőre is.

Pályázni lehet egyszemélyes produkcióval és zenekarral is. A pályázó zenészek és zenekarok két kategóriában (25 év alatti és 25 év fölötti) jelentkezhetnek. A zenekarok kategóriabeli besorolása a zenekari tagok életkora alapján kerül meghatározásra: egyéni jelentkező esetén a személy életkora, zenekar esetén a tagok kétharmadának életkora alapján (tehát egy öttagú zenekar esetén, ahol három tag 25 év fölötti, két tag 25 év alatti, a zenekar a 25 év fölötti kategóriában fog versenyezni).

 

A pályázat leadásának határideje 2020. október 25.

 

A pályázaton való részvétel kritériumai:

 

 • A beküldött dal magyar nyelven íródott, saját szerzemény kell legyen. Nem fogadunk el dalfordítást, megzenésített verset vagy feldolgozást.
 • A zenekarok együtt dolgozhatnak külső szövegíróval, viszont a felhasznált szövegek nem lehetnek már publikált írások.
 • A beküldött dal nem lehet régebbi, mint 2019 januárja. Régebben elkészült dallal akkor lehet jelentkezni, ha az 2019 után jelentős átalakításon esett át, és a pályázatra beküldött formában nem jelent meg semmilyen fórumon a megjelölt időpont előtt.
 • A versenyben az elmúlt kiírásokon díjazott dalok jelölését átdolgozott formában sem fogadjuk el, viszont a korábban már pályázott, de nem díjazott dalokkal – amennyiben azok jelentős átalakításon estek át 2019 januárja után – lehet pályázni újra.
 • Tematikai megkötés nincs, viszont a beküldött dalok szövege nem tartalmazhat gyűlöletbeszédet, nem lehet szexista, rasszista, xenofób, szító, felbujtó jellegű.
 • Zenei stílusbeli megkötés nincs. A pályázat kiemelten támogatja a minél sokszínűbb zenei paletta megteremtését, ezért bátorítjuk a pályázókat, hogy kevésbé ismert stílusú dalokkal is nevezzenek.
 • Korhatárbeli megkötés nincs.
 • Egy zenekar maximum három dallal jelentkezhet. A dalokat egyenként elmentve, .mp3 vagy .flac kiterjesztésben fogadjuk el, ugyanakkor kérjük külön .pdf dokumentumokban mellékelni a dal(ok) szövegét, valamint egy .jpg formátumú képet is a zenekarról. Az elküldött fájlok neve minden kiterjesztésben így kell kinézzen: csapatnév_dal címe (a kép esetén: csapatnév.jpg).
 • A pályázaton való részvételhez nem kell stúdióminőségben felvett dalokat beküldeni, de a rossz, hallgathatatlan minőségű hanganyag kizáró jellegű.
 • Mivel az idei verseny online térben zajlik, ezért javasoljuk a beküldött dal klipjének (ha van) beküldését is. A videó a versenyzéshez nem kötelező, de a közönségszavazásnál plusz szavazatokat hozhat.
 • A kitöltött pályázati űrlapokat kizárólag a határidő napján 23:59-ig fogadjuk el. Ezen időpont után kitöltött pályázati űrlapokat nem áll módunkban figyelembe venni.
 • A kritériumoknak való megfelelésért a felelősség a pályázót terheli, a szervező azonban szúrópróbaszerű vizsgálatokat végezhet. A kritériumok be nem tartása a versenyből való kizárást vonja maga után.


Ha úgy érzed, hogy megírtad életed legjobb számát, és ezt megmutatnád a nagyvilágnak is, akkor itt a helyed! Kattints, és küldd be nekünk 2020 Legszebb Erdélyi Magyar Dalát!
 

 

A kritériumoknak való megfelelésért a felelősség a pályázót terheli, a szervező azonban szúrópróbaszerű vizsgálatokat végezhet. A kritériumok be nem tartása a versenyből való kizárást vonja maga után.

Ha úgy érzed, hogy megírtad életed legjobb számát, és ezt megmutatnád a nagyvilágnak is, akkor itt a helyed! Kattints IDE, és küldd be nekünk 2020 Legszebb Erdélyi Magyar Dalát!

További információk kérhetőek az [email protected] címen, vagy a facebookon (facebook.com/legszebberdelyimagyardal)

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés