ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  [email protected]

Címlap

Épített örökségünk Maros megyében - fotópályázat

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
fotgep.jpg

A Marosvásárhelyi Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület fotópályázatot hirdet ÉPÍTETT ÖRÖKSÉGÜNK MAROS MEGYÉBEN címmel, a Székelyföld Napok keretében. Országos szinten Maros megyében található a legtöbb kastély és gazdag, sokszínű épített örökség (kastélyok, várak, tornyok, templomok, emlékházak, múzeumok, paloták stb.). Szeretnénk megmutatni a nagyvilágnak itteni értékeinket. 

Részvételi feltételek

A fotópályázaton életkortól, nemtől, szakmától függetlenül bárki részt vehet, aki szeret fényképezni, alkotni és az általa készített fényképpel, fényképekkel szeretné másoknak is megmutatni Maros megye ékes kulturális örökségét.

A részvétel ingyenes, a fotókat elektronikusan kell benyújtani a következő e-mail-címre: [email protected] . A levél címe: ÉPÍTETT ÖRÖKSÉGÜNK MAROS MEGYÉBEN. A fényképekkel együtt mellékelni kell a fotó címét, helyét, és egy rövid leírást, illetve az alkotó elérhetőségi adatait (nevét, telefonszámát, e-mail-címét). A beküldött fotók száma versenyzőként maximum tíz, viszont ugyanarról a témáról (kastélyok, várak, tornyok, templomok, emlékházak, múzeumok, paloták stb.) legtöbb két fotóval lehet pályázni. A nyertes alkotónak díja átvételekor igazolnia kell magát. Csakis olyan fotókkal lehet jelentkezni, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a versenyző. 

A beérkezett fotók legjobbjaiból kiállítást szervezünk. A beküldött fotó elküldésével a versenyző automatikusan elfogadja a feltételeket, és hozzájárul, hogy a szervezők kiállításokon, publikációkban, médiafelületeken a képeiket felhasználják.

 

Határidők

A fotók szeptember 15-ig lehet beküldeni. Értékelésük, elbírálásuk október 5-ig lezárul. A nyertes fotókat a Székelyföld Napok keretén belül díjazzuk.

 

Megfelelési kritériumok

* A fénykép megfelel a fotóverseny tematikájának

* Javasolt méret: 4-5 MB

* Felbontás: min. 3.000px, arányos eloszlás hosszúság, illetve szélesség szempontjából

* Nyomtatási képminőség 300dpi

* A fénykép lehet színes vagy fekete-fehér

* A kép feldolgozása során a korrekció a következő digitális módosításokból állhat: szintek (levels), gradációs görbék (curves), színegyensúly (color balance), színezet/telítettség (hue/saturation) és fényerő/kontraszt (brightness/contrast), árnyékok/csúcsfények (shadow/highlight). 

* A fotókollázs elfogadott, viszont a fényképek nem tartalmazhatnak kereteket vagy vízjelet (watermark) 

* Képelemek eltávolítása vagy hozzáadása (cloning, 

healing, filtre art stb.) nem megengedett. 

Nem zsűrizik és kizárják a következő képeket:  politikai vonatkozású képek, agresszív, obszcén, rágalmazó és 

sértő tartalmat bemutató képek, reklámot tartalmazó képek, illetve amelyek nem felelnek meg a részvételi feltételeknek.

 A zsűri és zsűrizési feltételek

 A zsűri tagjai:

Both Gyula fényképész, a Marx József Fotóklub elnöke 

Dr. Ábrám Zoltán fényképész, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület alelnöke

Barabási Attila Csaba fényképész, a marosvásárhelyi Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület elnöke

Díjak:

I. díj: 1500 lej

II. díj: 1200 lej

III. díj: 1000 lej.

A jelentkezéskor elkért elérhetőségi adatokat (e-mail, telefon) arra az esetre használják a szervezők, hogy a nyertes alkotót értesíthessék, és átvehesse díját. A szervezők telefonon és e-mailen értesítik a nyertes fényképek alkotóit, akik személyazonosságukat kell igazolják a díj átvételekor. Amennyiben az értesítést követő 48 órán belül a nyertes pályázó nem igazolja magát telefonon vagy e-mailen ahhoz, hogy átvehesse a díját, a zsűri újabb nyertest fog meghatározni. A szervezők fenntartják a jogot, hogy szükség esetén módosíthassák a verseny nyerteseinek nyilvánosságra hozatalát, erről értesítve a nyilvánosságot és megtartva a bejelentett díjak számát és értékét. 

Barabási Attila Csaba

A marosvásárhelyi EMKE elnőke

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés