ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  [email protected]

Címlap

Szűk körű emlékezés Kölcsey Ferencre

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
DSCF0450 a.jpg

Három évtizeddel előbb tartotta első megemlékezését Kölcsey Ferenc szülőfalujában az EMKE Szatmár megyei csoportja, az egykori Szilágy vármegyéhez, ma a romániai Szatmár megyéhez tartozó Sződemeteren.

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a társszervezőkkel együtt, tudomásul véve a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hivatalnak a járványhelyzetre hivatkozó és azzal indokolt tiltását, úgy döntött, hogy nem tartja meg az augusztus 7-re, péntek délutánra meghirdetett hagyományos sződemeteri Kölcsey-megemlékezését. 

Bár az esemény ugyan elmaradt, de dr. Széman Péter, EMKE elnök és Muzsnay Árpád, EMKE főtanácsos  tiszteletüket tették a költő és politikus 230. születési évfordulójának almalmából.

Széman Péter országos EMKE elnök társaságában koszorút helyeztek el Kő Pál képzőművész Kölcsey-szobrának talapzatán, s többek társaságában meglátogatták a XIX. század legnagyobb magyar gondolkodói sorába tartozó Kölcseyt a nevét viselő Egyházi és Kulturális Központ érdeklődőket váró gyönyörű kiállításán. 

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés