ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Az év első eseménye: a VMMSZ és a VMMI kultúra napi díjátadó gálája

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
kultura-25-eves-jubileumat-unnepli-a-vajdasagi-magyar-muvelodesi-szovetseg-1-_b.jpg

Január 12-én szervezi meg a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet Zentán hagyományos magyar kultúra napi díjátadó gáláját, valamint ekkor kerül sor a Kárpát-medencei kulturális fórumra.

A szervezők számára kiemelten fontosak a nemzeti jelentőségű évfordulók, ezért megtisztelő és fontos számukra, hogy a Mátyás király-emlékév, annak meghirdetése jegyében teljen ez az ünnep, hogy kapcsolódni tudjanak e fontos évfordulóhoz.

A zentai Kárpát-medencei kulturális fórumot 2018. január 12-én, pénteken, délután 15 órai kezdettel tartják meg a Zentai Alkotóházban (Zenta, Posta utca 18.). Cél, hogy az előadások folyamán kapcsolódási pontok teremtődjenek a Magyar Állam kiemelt éves programjai és a régiók közművelődési területei között, megkezdődhessen a közös programok tervezése szerte a Kárpát-medencében, megtalálni a párhuzamokat a képzési és a művelődési programok mentén, felsorakoztatva a szakmai tartalmakat, amelyekkel ki-ki rendelkezik.

A magyar kultúra napjának délvidéki központi ünnepségét ugyanezen a napon, január 12-én 19 órai kezdettel tart meg a zentai Művelődési Házban (Zenta, Fő tér 4.) a VMMSZ és együttműködő partnerei a VMMI, a zentai Thurzó Lajos Oktatási-Művelődési Központ és Zenta Község Önkormányzata.

A fórumot reményeink szerint jelenlétével megtiszteli, illetve a kapcsolódó témakörökben előadás tartására kérjük fel a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárságot, a Magyarság Házát, az NMI Művelődési Intézetet, a budapesti Hagyományok Házát, vajdasági magyarság országos önkormányzatát – a Magyar Nemzeti Tanácsot.

Az év eleji találkozó célja a Kárpát-medencei magyar kulturális ernyőszervezetek és intézetek 2018. évi közös feladatainak megfogalmazása.

Sutus Áron, VMMSZ-elnök
Gondi Martina, VMMI-elnök

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés