ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Nyitott szemmel | Magyarörmény

Nyitott szemmel – plakát

Világjáró sorozatunk, a Nyitott szemmel eddigi öt és fél esztendejében két alkalommal is "elkalandoztunk" az Ararát tövébe, volt alkalmunk tehát az Örmény-magasföldet és Örményországot olyannak bemutatni, amilyennek beszélgetőtársaink, néhai Hints Miklós tanár úr vagy Kiss Olivér újságíró megismerték.

Dr. Puskás Attilával, az Erdélyi Magyarörmények Szövetségének elnökével 2017. december 14-én, csütörtökön, 18.30 órától arra teszünk kísérletet a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii / Majális u. 5.), hogy szűkebb hazánk, Erdély és a Kárpát-medence örmény identitású közösségeit is jobban megismerhessük egy ízig-vérig magyar-örmény szemével, aki nem csak egy identitás képviseletére vállalkozik, de tudományos munkássága is e közösségek kulturális hagyatékának, hol feledésbe merülő, hol éppen megelevenedő hagyományainak a megismertetését tűzte ki célul. De nem csak Örményországba vagy a Kárpát-medencei örmény diaszpóra közösségeihez hívjuk "látogatóba" közönségünket, hanem egy kicsit a Pápai Gergely Egyetemre, Rómába is bekukucskálunk, ahol vendégünk teológiai tanulmányainak egy részét folytatta.

A Magyarörmény című beszélgetés házigazdája Laczkó Vass Róbert, aki egyben a sorozat társszervezője is. Mindenkit szeretettel várunk!


A sorozat szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház, társszervezője és az estek házigazdája Laczkó Vass Róbert.
 

Az esemény Facebook-oldala

www.emke.ro/gyorkos-manyi-albert-emlekhaz-cimlap
www.facebook.com/emkegyorkoshaz
Közönségünk Facebook-csoportja

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés