ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Legszebb Erdélyi Magyar Dal – itt a 2017-es felhívás!

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
LEMD palyazati felhivas  2017-01_.png

Ismét a legszebb erdélyi magyar dalt keresi az EMKISZ csapata – beküldési határidő szeptember 30.!

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete harmadik alkalommal hirdeti meg Legszebb Erdélyi Magyar Dal című pályázatát az erdélyi zenekarok számára.

A pályázat beküldési határideje szeptember 30.

Idén a zsűri négy tagból áll: André Ferenc slammer, Balázs Imre József irodalmár, Gabora-Máté Éva zenész és Hary Judit operaénekes.

A gálaest és a díjkiosztó november 11-én lesz Kolozsváron. A pályázati felhívás és űrlap elérhető az esemény honlapján, illetve Facebook-oldalán

A szervezők célja a magyar nyelvű, saját szerzemények írásának és előadásának bátorítása. Emellett szeretnék lehetőségeikhez mérten felkarolni azon zenekarokat, amelyeknek még nem volt lehetőségük kilépni a világba, hogy megmutassák tehetségüket a nagyközönség előtt. A tavalyi pályázat sikeresen zárult, huszonhat zenekar nevezett be a versenybe, ötvenkét dallal. A pályázó daloknál a zsűri a szöveg minőségét, a zenei alapot és a szöveg-zene együttműködését, illetve a dal színpadképességét értékelte.

A 2016-os kiírásban egy lényeges elem változott: ebben az évben már amatőr és profi kategóriákban lehetett nevezni. A november 12-i gálaesten a hat legjobb dalt beküldő zenekar lépett fel, kategóriánként 3-3 dalt díjaztak, és két 2016 Legszebb Erdélyi Magyar Dala címet osztottak ki, a Poros az ég című dalnak a Dreamland Residence zenekartól, valamint Hiszek benned című számnaka No Sugar zenekar előadásában.

Legszebb Erdélyi Magyar Dal 2015 címet a Bagossy Brothers Company Elviszlek című száma nyerte el. A legjobb dalok beküldői mindkét eddigi pályázaton értékes díjakat nyertek, többek között erdélyi és külföldi fesztiválokon való fellépéseket, stúdió- és videófelvételeket.

Az idei évben több új díjjal és lehetőséggel is jelentkeznek a szervezők. A gálát megelőzően, októberben egy koncertsorozattal lépnek fel az előző év nyertesei, felhívva a figyelmet a fiatal erdélyi zenészek tehetségére, valamint ugródeszkaként szolgálva nekik a pályafutásuk elején.

Mák Arany, az EMKISZ szervezési alelnöke kedden, július 11-én reggel a Kolozsvári Rádió Hangolócímű műsorában beszélt az idei LEMD pályázati kiírásáról és novemberi gálájáról. A beszélgetés meghallgatható a Rádió honlapján.

EMKISZ közlemény
KvR

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés