ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

ZeneSzó | Meghívott: Horváth Bálint

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
Horváth Bálint

A ZeneSzó beszélgető sorozat 5. évadjának első meghívottja a budapesti Horváth Bálint zeneszerző, aki már két ízben is sikerrel mutatkozott be a kolozsvári közönség előtt saját szerzői esttel. 2016. október 26-án, szerdán, 18 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.) Horváth Zoltán zongoraművész lesz a fiatal komponista beszélgetőtársa. Szeretettel várunk mindenkit!

***
Horváth Bálint zeneszerző 1986-ban született Budapesten. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Fekete Győr István, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Orbán György tanítványa volt. Kitüntetéses egyetemi diplomáját 2010-ben vehette kézbe. A DLA (Doctor of Liberal Arts) doktori fokozatot 2016 júniusában szerezte meg A kolinda és megjelenési formái a huszadik század román és magyar műzenéjében című tézissel, amelynek programvezetője Jeney Zoltán, témavezetője Vikárius László volt.

Szóló-, kamarazenei, szimfonikus zenekarra írott és színpadi művei elhangoztak a legtöbb magyarországi kortárs zenei fórumon: a Budapesti Őszi Fesztiválon, a szombathelyi Bartók Fesztiválon, a Mini Fesztiválon, a szegedi Vántus István Kortárszenei Napokon, a Magyar Rádióban és a Zeneakadémia rendezvényein; többek között a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a Concerto Budapest, a THReNSeMBle, a New York-i New Juilliard Ensemble, vagy a kolozsvári Ansamblul AdHOC előadásában.

2014-től a budapesti Weiner Leó Konzervatórium zeneszerzés-tanára, 2016-tól pedig a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen zeneelméletet, formatant és szolfézst oktat. 2014-től az Editio Musica Budapest szerkesztője, külső munkatársa. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktorjelöltjeként disszertációját román kolindák alapján készült zeneszerzői feldolgozásokból írja. 2012-ben és 2014-ben egy-egy fél évet Kolozsváron töltött, a Gheorghe Dima Zeneakadémián Adrian Pop irányításával végezte munkáját. 2004-ben az Országos Bartók Béla Zeneszerzésverseny első helyezettje, azóta is több országos pályázat díjazottja.

Kutatásaihoz és kompozíciós munkájához támogatást nyújtott a Balassi Intézet és a Magyar Állam Doktori- és Kodály Zoltán Alkotói Ösztöndíja.
 

Az esemény Facebook-oldala

www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés