ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  [email protected]

Címlap

Kiállítás Domján József képzőművész alkotásaiból

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
Domján József-kiállítás - plakát

Domján József Munkácsy- és Kossuth-díjas képzőművész (Budapest, 1907. március 15. – New York, 1992. november 25.) alkotásaiból nyílik kiállítás az EMKE Györkös Mányi Albert Emlékházában (Kolozsvár, Majális/Republicii u. 5/1.), 2012. május 3-án, csütörtökön, 18 órai kezdettel.

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, az Amerikai Magyar Múzeum és a Sárospataki Képtár által szervezett kiállítást dr. Tarján Gábor néprajzkutató, a Magyar Képzőművészeti Egyetem ny. tanára nyitja meg.

A sárospataki gyűjteményt Bordás István, a Sárospataki Képtár vezetője mutatja be.

A megnyitót követően a Duna Televízió Domján Józsefet bemutató filmje kerül vetítésre, kötetlen formában.

A kiállítás megtekinthető 2012. május 30-ig, hétköznapokon 12 és 17 óra között.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

***

Domján József festő- és grafikusművészt a huszadik század legismertebb színes fametszői közt tartják számon világszerte. Számos kiállítása volt Kínától az Egyesült Államokig. Fametszetei több albumban is megjelentek. Az 1956-os forradalom után családjával Nyugatra menekült és az Amerikai Egyesült Államokban telepedett le. Amerikai munkássága során nagy sikereket ért el, munkái több mint 500 kiállításon kerültek bemutatásra. Fametszetei megtalálhatók a hazai és a nagyobb külföldi múzeumok gyűjteményeiben. 2007-ben születésének 100. évfordulója alkalmából a Magyar Képzőművészeti Egyetem konferenciát és kiállítást szervezett emlékére, majd 2008-ban a San Diego-Mingei Museum rendezett a gyűjteményében és a család tulajdonában lévő művekből életmű-kiállítást. A Sárospataki Képtár állandó tárlaton mutatja be Domján József művészetét, melyen keresztül a művész egész életútja nyomon követhető.

www.domjanart.hu

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés