Magyar anyanyelvi tábor Lókodon

Időpont: 2015. augusztus 10-15.
Helyszín: Lókodi Ifjúsági Alapítvány táborhelye, Lókod.

Magyar anyanyelvi tábort szervez a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a kolozsvári Életfa Családsegítő Egyesület, ahova kétnyelvű családból származó gyermekeket, fiatalokat várnak. Partner az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület.

A tábor helyszíne a Hargita megyei Lókod, ahol hagyományőrző tevékenységeken és történelmi vonatkozású csapatjátékokon, vetélkedőkön, anyanyelvápoló programokon vehetnek részt a 7-15 éves kor közötti gyermekek.

A külföldről érkezők augusztus 9-én, vasárnap Kolozsvárral ismerkednek. Vacsorát és egyszerű szállást biztosít a házigazda Életfa Családsegítő Egyesület.

Másnap reggel irány Szászrégen a Mezőségen át. Útközben megállnak Mezőörményesen és megtekintik a Rákóczi-Bánffy kastélyt ami azért is érdekes, mert a Bánffy család rengeteg kastélyt, udvarházat építtetett Erdélyben többek között a kolozsvári Bánffy-palotát is. Ugyanakkor a család sok jelentős személyiséget adott a történelemnek.

Régenben meglátogatják a Makovecz Imre által tervezett Dió Házat. Megállnak Korondon, Farkaslakán. Mindkét településen helyismertetőn vesznek részt.

A terv szerint vacsorára érkeznek meg Lókodra, a Lókodi Ifjúsági Alapítvány által működtetett táborhelyre.

 

A tábor témái:

Hétfő: Érkezés, táborfoglalás, ismerkedés

Kedd: A lovagkirály napja

Szerda: A csodaszarvas nyomában

Csütörtök: Volt egyszer hol nem volt …

Péntek: Síppal, dobbal, nádi hegedűvel …

Szombat: Visszautazás Marosvásárhelyet érintve.

 

Lesz vetélkedő, nyomkereső, madárles, lovagolás, bábszínház, bábozás, túrázás, hadakozás, tábortűz, valamint lesznek kézműves tevékenységek, csapatjátékok és sok éneklés meg jókedv. Újból indul a tábori blog és újdonságként bekapcsol a tábori rádió is.

Hamarosan jelentkezünk! Kövessenek minket a fészbukkon is!