JelesNapTár Böjtelő havában

A Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.) 2016. február 5-én, pénteken, a megszokottól eltérően délután 5 órától rendezi meg soron következő JelesNapTár hagyományőrző gyermekprogramját.

Böjtelő havában a gyermekek a farsang farkához és egyéb, a hónap jeles napjaihoz fűződő szokásokkal, hagyományokkal ismerkedhetnek meg.

Foglalkozásvezetők: Both Zsuzsa néprajzos, kézműves és Szabó Kinga játszóházvezető.

A rendezvény élőzenés farsangi tánccal zárul Both József és Zsuzsa vezetésével. Muzsikál a sepsiszentgyörgyi Folker együttes.

Kérjük a résztvevőket, hogy hozzanak magukkal zajkeltő eszközöket.

Az adománydobozba elhelyezett hozzájárulásokat előre is köszönjük, a zenekar javára fordítjuk majd.

A havonta sorra kerülő rendezvényt I–IV. osztályos kisdiákoknak szánjuk, de minden érdeklődőt szívesen látunk, nem utolsó sorban a szülőket-nagyszülőket!
 

www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz1

***

A Folker együttes tagjai, egyénenként és csapatban is, már több éve foglalkoznak a magyar néphagyomány értékeivel, népzenével, néptánccal, népi énekléssel és gyerekoktatással. Az együttes 2001-től működik Folker néven. Rendszeresen muzsikálnak a sepsiszentgyörgyi gyermek- és felnőtt táncházakban, az erdélyi nyári népzene- és néptánc táborokban, számos rendezvényen, fesztiválon. Számos táncház találkozón is felléptek, úgy Erdély különböző városaiban, mint Magyarországon, Vajdaságban, vagy Nyugat-Európában. Szerepeltek színházi produkciókban, részt vettek kiállítás-megnyitókon, filmekhez szereztek zenét. 2007 áprilisában jelent meg Kecsketánc című CD lemezük, mely mesekeretben mutat be néhányat a felcsíki, gyimesi és moldvai magyar népdalok, táncok és népi gyermekjátékok közül.

Az együttes tagjai:
István Ildikó – ének, tánc
Csibi Szabolcs – nagybőgő, gardony
Lőrinczi Zsolt – koboz, brácsa
Melkuhn Róbert – furulya, kaval
Mihály Pál – hegedű

***

A Kecsketánc lemezről:

www.youtube.com/watch?v=LIWhkx2Epas
www.youtube.com/watch?v=nq6haUJWoQA