ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

HARMINCÉVES A KÁJONI CONSORT

Forrás: 
erdély.ma, 2019. jún. 7.
GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
GyMAE sajtóvisszhang: 
GyMAE sajtóvisszhang

Ma 18 órától a baróti református templomban ünnepli alakulásának 30. évfordulóját a Kájoni Consort. Az 1989-ben 12 lelkes, zeneszerető ember által életre hívott együttes a reneszánsz és a kora barokk énekes és hangszeres zenéjének terjesztését vállalta fel, azóta számos alkalommal örvendeztetve meg a közönséget a régi korok muzsikájának szívet-lelket gyönyörködtető hangjával.

Nem csak itthon ismerik őket, hiszen felléptek már Románia számos településén, és külföldön is koncerteztek. Fennállásuk 20. évfordulóján a baróti Gaál Mózes Közművelődési Egyesület az Erdővidék Kultúrájáért díjjal tüntette ki a zenészeket, tevékenységük elismeréseképp ez alkalommal vehették át az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület díszoklevelét is.

Az elmúlt években életre hívták az Erdővidéki Régizene Találkozót és a Reneszánsz Családi Napot is, ezen rendezvények által is színesítve Erdővidék zenei, művelődési életének palettáját. Az együttes rendszeres meghívottja a csíkszeredai régizene-fesztiválnak, de számos más kulturális esemény alkalmával is láthatta-hallhatta őket a közönség. Vezetője a Szászrégenben született, de 1980 óta Erdővidéken élő Gyulai-György Éva zenetanárnő. Az ünnepi alkalomra szeretettel várnak minden zeneszerető embert, hogy velük együtt ünnepeljen, énekeljen, örvendezzen.

Böjte Ferenc / Székely Hírmondó

 

erdély.ma, 2019. június 7.

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés