GYÖRKÖS 100 | Györkös Mányi Albert metszetei

Györkös 100 – grafikai album és kiállítás

A kiállítás megtekinthető 2022. április 15-ig, hétköznapokon 12-17 óra között, a Györkös-házban.
***

GYÖRKÖS 100 címmel kiállítás- és rendezvénysorozatot szervez az EMKE Kolozsváron működő Györkös Mányi Albert Emlékháza, névadójának, a zenetanár-festőművész születésének 100. évfordulóján, a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy partnerségével.

Az emlékév célja, hogy az alkotó teljes életművét árnyalatok és művészettörténeti elemzések tükrében mutassuk be és ismertessük meg. Egyszerre legyenek jelen Györkös Mányi világának népszerű és ismert alkotásai, de törekszünk arra is, hogy eddig ismeretlen árnyalatait és variációit is bemutassuk.

Az emlékév második eseményén a Polis Könyvkiadó gondozásában 2021-ben megjelent, Györkös Mányi Albert metszetei című albumot mutatjuk be a Györkös-házban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.) 2022. március 24-én, csütörtökön, 18:30 órakor.

A közönség egyúttal megtekintheti a művész fametszeteiből és fadúcaiból válogatott kiállítást, amelyet eredetileg 2020 nyarán mutattunk be Forró Ágnes képzőművész szakkurátorságával.

Az eseményen felszólalnak: Kós Katalin, a Györkös Mányi Albert Emlékház vezetője és programszervezője, a Györkös-hagyaték gondnoka, Szebeni Zsuzsanna színháztörténész, a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy vezetője, Dáné Tibor Kálmán, az EMKE korábbi elnöke.

A kiállítás megtekinthető 2022. április 15-ig, hétköznapokon 12-17 óra között. (Javasolt az előzetes bejelentkezés a 0774 648791-es telefonszámon.)

Szeretettel várunk mindenkit!