ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Gyerekek a JelesNapTáron, Farkas Bálint fotóin

Forrás: 
Szabadság, 2012. június 5.
GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
GyMAE sajtóvisszhang: 
GyMAE sajtóvisszhang

 

A főszereplők ezúttal is figyeltek, szüleikre és a megnyitón felszólalókra egyaránt -
FARKAS BÁLINT

Remek ajándékkal örvendeztette meg a kolozsváriakat gyereknap alkalmából az EMKE Györkös Mányi Albert Emlékháza: Farkas Bálintnak a JelesNapTár elnevezésű rendezvénysorozaton készített fényképeiből válogattak össze egy csokorra valót, amire népes közönség volt kíváncsi a péntek délutáni megnyitón. Tavaly októberben szervezett első egyéni tárlata után ez már a második alkalom, hogy betekinthetünk a fiatal fényképész műhelyébe, aki az elmúlt két évben önkéntesen fotózott az emlékház rendezvényein. Köszöntőjében Kós Katalin kifejtette: a néphagyományainkhoz, jeles napjainkhoz fűződő szokásokat bemutató JelesNapTár alkalmain elsődlegesen dokumentációs célból készültek a felvételek, amelyek közül minőségi szempontokat alapul véve megmutatnak ezúttal néhányat a nagyközönségnek.

Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani című költeményének első sorait idézte a kiállított munkákat méltatva Tóth Orsolya, a Sapientia gyártásvezetője, majd hozzátette: a fényképész rátermettségén múlik, hogy megtalálja azokat a kimagasló pillanatokat, amelyek önmagukban is érdekesek lehetnek egyik-másik eseményt illetően. A gyerekek ugyanis állandó mozgásban vannak, ezért nem könnyű lencsevégre kapni, miközben önfeledten merülnek bele a játékba, vagy éppen teljes odaadással figyelnek szüleikre.

Az emlékház falain elhelyezett fényképek mellett a résztvevők egy száz fotóból álló vetítést is megtekinthettek, Farkas Bálint pedig megígérte, hogy jövőre is igyekszik „valami hasonlót” az érdeklődők elé tárni.

A JelesNapTár arcai című tárlat június 22-ig, hétköznapokon 12 és 17 óra között látogatható a Majális/ Republicii utca 5/1. szám alatti emlékházban.

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés