ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

EMKE-borklub | Vesztergombi Pince

borismeret.jpg

Időpont: 2017. május 26., péntek, este 7 óra
Helyszín: EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

Borismereti est

Szekszárdi borok Kolozsváron! Vendégünk a Vesztergombi pince!

Kedves Borbarát!

A Vesztergombi család élete szorosan és elválaszthatatlanul egybeforrt Szekszárddal. Ez a család adta annak idején a város első hegybíráját is. A Vesztergombiak klasszikus nagyparaszti gazdaságot birtokoltak a gabonatermesztéstől a fűrészüzemig. A tevékenység csúcsát és keretbe foglalóját viszont mindig a szőlőművelés képezte. Egyértelmű volt ezért, hogy Vesztergombi Ferenc a rendszerváltáskor kárpótlásul visszakapott 10 hektár szőlőterületre és egy Kadarka utcai pincére alapozva hozta létre 1991-ben a mai napig működő családi vállalkozást. A munka igényességét jelzi, hogy Vesztergombi Ferencet 1993-ban megválasztották Az Év Borászának. Harmadikként nyerte el ezt az igen rangos elismerést – a szekszárdiak közül elsőként –, ami akkoriban nem csak borász szakmai érvek és az elkészített borok minősége okán került kiosztásra, hanem szólt a borvidékért, a borvidéken épülő borász közösségért végzett munkának is.

A Vesztergombi pince jelenleg 27 ha szőlőterületen gazdálkodik a Szekszárdi borvidék legjobb dűlőiben.

A pince képviseletében Letenyei Balázs sommelier a következő kiemelkedő borsorral – köztük több díjnyertes tétellel – kedveskedik a kolozsvári közönségnek:

Királylány 2016
Rozé 2016
Siller 2015
Kadarka 2013
Bikavér 2013
Turul cuvée 2014
Kékfrankos válogatás 2012
Shiraz Grande válogatás 2015

Részvételi díj: 40 lej

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket május 24-éig várjuk szeretettel a komedias@gmail.com levélcímen.

A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg

Borbaráti üdvözlettel,
Vincze László
programfelelős

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés