EMKE-borklub | Pajzos-Megyer Pincészet

Előadó: Pászti-Nagy Dóra – Tokaj-Hegyalja
Időpont: 2017. május 3., szerda, este 7 óra
Helyszín: EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

Borismereti est

Vendégünk a Pajzos-Megyer Pincészet a Tokaji borvidékről!

Kedves Borbarát!

A Pajzos-Megyer Pincészetet 1991-ben olyan jelentős borszakmai múlttal rendelkező francia befektetők hozták létre, akik felismerték a Tokaji borvidék kivételes adottságait. A Pajzos-Megyer az „új tokaji időszámítás” kezdetétől, 1992 óta, meghatározó szereplő a borvidéken. Két egybefüggő, történelmi jelentőségű dűlőben gazdálkodnak 117 hektáron (Pajzos dűlő –Bodrogolaszi; Megyer dűlő – Sárospatak). Boraik készítése során e két dűlő különbözőségével játszanak és hozzák ki belőle azt a prémium minőséget, ami aztán a palackokba kerül. A két dűlő borait külön dolgozzák fel, a borok így tökéletesen kifejezik e két nagyszerű termőhely különböző adottságait. E szemlélet alapján két márkájuk alakult ki: a Pajzos és a Megyer.

Ezúttal a Megyer márka borai kerülnek bemutatásra. A jelentős történelmi múlttal bíró Megyer dűlő
ropogós, lendületes, kiváló minőségű száraz alapborokat ad, melyeket hűvösség, elegancia, karakteres ásványosság, valamint friss és üde savszerkezet jellemez – ez a dűlő adja a pincészet prémium minőségű száraz borait, de megtalálható a száraz furminttól a szamorodnin át az aszúig a teljes tokaji kínálat. A pince által ajánlott borsor a következő:

Megyer száraz Furmint 2015
Megyer száraz Hárslevelű 2014
Megyer száraz Sárgamuskotály 2014
Megyer száraz Szamorodni 2011
Megyer H Hárslevelű késői szüret 2015
Megyer édes Szamorodni 2011
Megyer Fordítás 2013
Megyer 5 Puttonyos Aszú 2013

A borokat Pászti-Nagy Dóra borász, a cég marketing menedzsere mutatja be!

 

Időpont: 2017. május 3., szerda, este 7 óra

Helyszín: Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Majális/Republicii u. 5.)

Részvételi díj: 40 lej

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket május 1-jéig várjuk szeretettel a [email protected] levélcímen.

A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg.

Borbaráti üdvözlettel,
Vincze László
programfelelős

 

Az esemény Facebook-oldala
www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz