ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

EMKE-borklub | Mészáros Péter borász – Szekszárd

borismeret.jpg

Időpont: 2018. június 6., szerda, 19 óra
Helyszín: EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

A KEDVES BOROK HAZÁJA: SZEKSZÁRD!!!

AZ ÉV PINCÉSZETE, AZ ÉV BORÁSZA KOLOZSVÁRON!

VENDÉGÜNK MÉSZÁROS PÉTER!

 

KEDVES BORBARÁT!

Szekszárd vidéke – löszös talajának és a borosgazdák szakértelmének köszönhetően – csodálatos vörösborokat terem évről-évre, melyek talán leginkább alkalmasak a baráti koccintásra. Bársonyosságuk, kedves játékosságuk minden borbarát kívánságlistáján előkelő helyre sorolja ezeket a nedűket.

A borvidék egyik kiemelkedő szereplője a MÉSZÁROS BORHÁZ ÉS PINCE, amelynek némely borát, hála Istennek, a kincses város kedvelői is rendszeresen fogyaszthatják. A borászat a rendszerváltás utáni évek során fokozatosan épült, szépült és emelkedett az élvonalba, olyannyira, hogy 2012-ben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége a Mészáros Borházat választotta az Év Pincészetévé. Munkájukra a koronát a 2016. esztendő tette fel, amikor is a Mészáros Borház nyerte meg a Bor és Piac magazin által meghirdetett Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka versenyt, és a Magyar Bor Akadémia döntése alapján 2016-ban Mészáros Pál lett az Év Bortermelője!

A kitüntetéseket követően sem pihennek babérjaikon a borászat munkatársai. Erről győződhetünk meg júniusi kóstolónkon, amikor MÉSZÁROS PÉTER, az új nemzedék borásza lesz a vendégünk, aki a következő szép borsorral örvendeztet meg bennünket:

  • Irsai Olivér
  • Pinot Noir Rosé
  • Fehér Kadarka
  • Kadarka Classic
  • Bodzási Kékfrankos
  • Hidaspetre Cabernet
  • Ohmerops Cuvée

Részvételi díj: 40 lej

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket június 4-éig várjuk szeretettel a komedias@gmail.com levélcímen.

A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg.

Borbaráti üdvözlettel,
Vincze László
programfelelős

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés