ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

EMKE-borklub | Dávid Rémusz borász – Erdőbénye, Tokaj-Hegyalja

borismeret.jpg

Időpont: 2018. május 2., szerda, 19 óra
Helyszín: EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

MÁJUSI JELSZAVUNK: TOKAJ!!!

VENDÉGÜNK DÁVID RÉMUSZ BORÁSZ!

KEDVES BORBARÁT!

Májusi borismereti estünkön a Budaházy-Fekete Kúria boraival nyílik alkalmunk megismerkedni!

A borászatnak Olaszliszkán és Vámosújfaluban vannak területei, a feldolgozás, érlelés Erdőbényén folyik a patinás kúria többszáz éves pincéjében és egy szomszédos házban. Mindennek azonban gyűjtőneve: TOKAJ-HEGYALJA! A csoda maga! Az ifjú borász, DÁVID RÉMUSZ, így foglalja össze hitvallását:

„Álmodunk egy bort, a Budaházy–Fekete Kúria borát, amely bor felmutatja Erdőbénye, a szőlőskertjeink, a pincénk szépségét, harmonikus kapcsolatát a környezettel, a terület örökségével. A pincenemcsak egy eszköz a jó bor készítésére, hanem meghatározó vektora a megálmodott bor imázsának. Nem egyszerűen csak őrzői vagyunk egy örökségnek, hanem építői, alkotói is kívánunk lenni.”

„Boraink készítése közben elsősorban a szőlő fajtajellegének, gyümölcsösségének megőrzése a fő célunk.A borok nagyobb százaléka tartályban erjed és érik teljesen reduktív körülmények között. Ebbe házasítjuk bele a 220 literes zempléni szerednyei hordóban érett vagy esetleg abban is erjedt részt, így ízében rendkívül komplex, de illatában mégis fiatalos jegyeket hordozó bort kapunk. Fő célunk hogy a borok a lehető legkevesebb beavatkozással, a legtermészetesebb formában kerüljenek a fogyasztókhoz.” – vallja a borász.

A következő szép borsorral várjuk kedves borbarátainkat:  

- Sárgamuskotály – 2015

- Furmint – 2015

- Christmann Hárs – 2015

- 4:20 – 2015

- Pompás – 2016

Időpont: 2018. május 2., szerda, este 7 óra
Helyszín: Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Majális/Republicii u. 5.)

Részvételi díj: 40 lej

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket április 30-áig várjuk szeretettel a komedias@gmail.com levélcímen.

A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg.

Borbaráti üdvözlettel,

Vincze László
programfelelős

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés