ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

EMKE-borklub

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
borismeret.jpg

Előadó: Szabó Gyula borász – Káli Kövek pince, Balaton-felvidék

Időpont: 2016. április 8., péntek, este 7 óra
Helyszín: EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

A Balaton-felvidéken kétezer éve nagyjából minden a bor körül forog. A borvidék hírnevét évszázadokon át királyi és egyházi birtokok, főúri szőlők és kisnemesi szőlőbirtokok gyarapították. A környék minőségi borait az Árpád-házi királyoktól kezdve, az Esterházy család hercegjein túl, a Veszprémi Püspökség is kultiválta. A távolság tette azt, hogy a körzet bortermelése szervezett módon eddig még nem mutatkozott be a Györkös-házban. Eldöntöttük, hogy áthidaljuk a távolságot. Ebben partnerre leltünk SZABÓ GYULA személyében, aki bevállalta ezt a kalandot. Ő a KÁLI KÖVEK pince borászaként kivételes igényességével méltán érdemelte ki a szakma és a borszerető közönség odafigyelését és rokonszenvét. Mi pedig úgy éreztük, hogy a varázslatos Káli-medence üzenetét személyében egy igazán hiteles ember hozhatja el tájainkra. Szabó Gyula rokonszenves egyénisége és karakteres borai méltó követei lesznek az észak-balatoni borászat gazdag hagyományainak. A Káli Kövek pince következő borsorát lesz alkalmunk végigkóstolni:

Kékfrankos rozé 2015
Rizling – rajnai rizling és olaszrizling házasítás 2015
Sauvignon blanc 2015
Rezeda – olaszrizling válogatás 2014
Szentantalfa – rajnai rizling 2014
Köveskál – olaszrizling 2014
Cabernet sauvignon 2013

Részvételi díj: 35 lej

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán (e-mail-en) való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket április 6-áig (szerdáig) várjuk szeretettel a komedias@gmail.com levélcímen.

A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is. (Természetesen, aki eddig még nem adta meg.)

Borbaráti üdvözlettel,

Vincze László
programvezető
komedias@gmail.com

www.emke.ro

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés