EMKE-borklub

Időpont: 2015. december 2., szerda, este 7 óra
Helyszín: EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

 

A kocsmapulttól a diplomácia asztaláig – az olaszrizling

Előadó: Vincze László borbecsüs, Kolozsvár

 

Kedves Borbarát!

Az eddigiektől eltérő jellegű tematikus estre várjuk Önöket szeretettel. Ezúttal nem egy borvidék vagy egy borászat áll vizsgálódásunk középpontjában, hanem egy nagyon elterjedt, sőt, ismert szőlőfajtát veszünk górcső alá: az olaszrizlinget. De valóban ismerjük-e ezt a Kárpát-medence széltében-hosszában elterjedt fajtát, vagy rabjai vagyunk az utóbbi évtizedek belénk plántált téveszméinek? Hat borvidék hat borán keresztül próbálunk rávilágítani e fajta sokszínűségére, lehetőségeire. A következő borsorral készülünk:

  1. Küküllőmente – 2013 (Seprődi József)
  2. Balatonfüred-Csopak – Sáfránykert, 2013 (Figula pince)
  3. Balaton-felvidék – Rezeda, 2013 (Káli Kövek)
  4. Zalai borvidék – Olaszrizling, 2011 (Bussay pince)
  5. Nagy-somlói borvidék – Olaszrizling, 2009 (Kolonics pince)
  6. Mátrai borvidék– Kicsi rizling – (Karner Gábor)

Részvételi díj: 25 lej

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán (e-mail-en) való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket november 30-áig (hétfőig) várjuk szeretettel a [email protected]levélcímen. A közelgő hosszú hétvégére való tekintettel, kérjük, igyekezzenek mielőbb megejteni a bejelentkezést, ugyanis nov. 27.-dec. 1. között nem leszek gépközelben.

A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is.

Köszönettel,

Vincze László

programvezető

[email protected]