ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

EMKE 135 – közgyűlés, táblaavató és díjátadó gála

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
EMKE135 kgy+gala plakat 2 tom.jpg

A 2020-as évben, a járványhelyzet kedvezőtlen alakulása miatt két alkalommal kellett elhalasztanunk közgyűlésünket és az Erdélyi Oscarnak is nevezett EMKE Díjak átadását. Hagyományosan az EMKE 1885. április 12-i alakulásához legközelebb eső hétvégén tartjuk ünnepségünket, ez idén április 4-én lett volna. A koronavírus-járvány első hulláma miatt ezt júniusra halasztottuk, majd, mivel akkor arra számítottunk, hogy az őszi időpont külföldi meghívottainknak is kedvezőbb lesz, november 7-re halasztottuk. Sajnos, a járványhelyzet nem javult, de amennyiben rajtunk áll, ezen a dátumon immár megtartjuk rendezvényünket, még ha szűk körben és főként online is.

Az EMKE tagsága szervezetekből áll össze, közgyűlésünkön egy-egy szervezet több személlyel is szokta képviseltetni magát. Mivel nagy létszámú beltéri események nem szervezhetők, idei tisztújító közgyűlésünket, az EMKE elnökségének határozata értelmében elektronikus szavazás útján tartjuk meg. A szavazás eredményét november 7-én délelőtt honlapunkon, illetve Facebook-oldalunkon közöljük.

Az EMKE 2020-ban ünnepli fennállásának 135. évfordulóját, valamint emlékezünk arra, hogy a főtitkári, illetve ügyvezető elnöki, majd rövid ideig elnöki tisztjét betöltő Sándor József 75. éve hunyt el. E két jelentős évforduló tiszteletére emléktáblát avatunk az 1906 és 1945 között az EMKE irodájának is helyet adó reformátusok sarokházának nevezett épület kapualjában (Magyar / 21. Dec. 1989 utca 37. szám) 2020. nov 7-én, szombaton 13:30-kor. Dr. Széman Péter EMKE-elnök köszöntője után Dávid Gyula, az EMKE tiszteletbeli elnöke avató beszédét felolvassa Széman Emese Rózsa, melyet az emléktábla megáldása követ.

Az Erdélyi Oscarnak is nevezett, a közművelődés különböző területein kiemelkedő tevékenységet folytató szakemberek kitüntetésére szolgáló EMKE Díjakat ebben az évben a Kolozsvár-Alsóvárosi Református Egyházkerület templomában (Kétágú templom) adjuk át, 2020. nov. 7-én, szombaton 14 órától.

 

Az avatást és a díjkiosztó gálát a járványügyi intézkedések értelmében szűk körben, csak a meghívottak részvételével tartjuk meg, a nagyközönség számára online közvetítésben a Facebook-oldalunkon lesz követhető.
A sajtó képviselőit bejelentkezés alapján szeretettel várjuk!
 

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés