Egyénileg emlékeztek Marosvásárhelyen a Don-kanyarban elesettekre

A Don-kanyari offenzíva 78. évfordulóján, január 12-én, bár a járványügyi helyzet nem tette lehetővé a nyilvános megemlékezést, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Maros megyei szervezete és a Marosvásárhelyi 23. Határvadász Hagyományőrző Csoport idén is gyertyát gyújtott az áldozatok emlékére, illetve koszorút helyezett el a marosvásárhelyi római katolikus temetőben álló Don-kanyari emlékműnél.

Ábrám Zoltán, az EMKE alelnöke arra kérte a napokban a marosvásárhelyieket, akik az emlékmű felállítása óta a minden év január 12-kén megszervezett megemlékezésen, koszorúzáson, emlékkonferencián, vagy gyalogtúrán részt szoktak venni, hogy ez alkalommal egyénileg sétáljanak ki a temetőbe, és gyújtsanak gyertyát a Don-kanyarban elesettek emlékére.

Érdeklődésünkre Ábrám Zoltán elmondta, a megemlékezésről ez alkalommal sem mondtak le, csupán, a járványügyi szabályokat tiszteletben tartva, más módon tették azt.

Az EMKE és a Marosvásárhelyi 23. Határvadász Hagyományőrző Csoport nevében gyertyát gyújtottak kedd este és koszorút helyeztek el az áldozatok emlékművénél.

 

Antal Erika, Székelyhon.ro, 2021. január 12.