ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  [email protected]

Címlap

Domokos Géza-emlékest a Szabédi Házban

Forrás: 
Szabadság, 2012. november 12.
GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner

Domokos Gézára emlékeztek halálának ötödik évfordulóján, november 8-án az EMKE-Szabédi Emlékházban. Az est házigazdája Egyed Péter író, filozófus, egykori Kriterion-szerkesztő volt.

A rendezvényen Domokos Géza Éveim, útjaim, arcaim című kötetének újrakiadásáról, illetve a Domokos Géza Egyesületről Domokos Péter képzőművész, a szerző fia beszélt.

Egyed Péter egy, a Székelyföld folyóirat 2011 decemberi számában megjelent hosszabb tanulmányából indult ki, mint mondta, aMűvelődéspolitikus, országos politikus – Domokos Géza szellemi portréjához című írásában megpróbálta körvonalazni azt a kronológiát, illetve tematikát, amely köré a Domokos Géza-életmű különböző vonulatai felépíthetők, összekapcsolhatók.

Domokos Péter ismertette a 2011 szeptemberében létrehozott Domokos Géza Egyesületet, amelynek célja a névadó szellemi hagyatékának, értékrendszerének és -elveinek ismertetése, fejlesztése, illetve ápolása. Az egyesület idén újra kiadta a politikus-író Éveim, útjaim, arcaim című kötetét, a csíkszeredai Pro Print Kiadó gondozásában.

A rendezvényen Egyed Péter megszólaltatta Kerekes Györgyöt is, a Dacia Kiadó volt aligazgatóját, illetve Kötő József színháztörténészt, volt RMDSZ-képviselőt, akik néhány gondolat erejéig méltatták Domokos Géza szakmai és politikusi tevékenységét.

Az est végén fényképes vetítés segítségével idézték fel Domokos Géza emlékét, illetve Domokos Péter átadott egy-egy kötetet a jelenlévők számára.

Köllő Katalin, Szabadság, 2012. november 12.

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés