ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Bodó Márta: Nőszirom – könyvbemutató

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
lector_bodomarta_konyv_plakat_k.jpg

Időpont: 2016. szeptember 28., szerda, 18 óra
Helyszín: Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

A marosvásárhelyi Lector Kiadó és Dokumentum Egyesület közös kiadásában megjelenő könyvről Egyed Emese költő, egyetemi tanár, az est házigazdája beszélget a szerzővel.

A könyv – melynek borítója Györkös Mányi Albert Lányok tánca című festménye felhasználásával készült – a helyszínen megvásárolható.

Bodó Márta szülővárosában, Kolozsváron végezte el a magyar-angol szakot a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen. A teológia, pasztorálpszichológia, PR, kommunikáció területén képezte tovább magát. Kolozsváron szerkesztő, irodalom- és színházkritikus. Nőszirom című legújabb könyve tíz beszélgetést tartalmaz keresztény értelmiségi nőkkel (Gábor Csilla, Sabău Trifu Cristina, Ferenczi Enikő, Petrőczi Éva, Tornay Krisztina Petra, Csiszár Klára, Bereczki Silvia, Kertész Marika, Buzogány Emese és Zamfir Korinna). Egyesek apácák, mások protestáns lelkészek. Egyesek családosak, anyák, mások teljesen a vallásos ideálok és Isten szolgálatának szentelték magukat. Egyesek laikus környezetben tevékenykednek, mint tanárok vagy művészek, mások kórházakban képviselik az Egyházat. Közös nevezőjük az, hogy mindegyiküknek pontos fogalma van a nő különleges hivatásáról, és igyekeznek úgy összehangolni munkájukat a vallásosság követelményeivel, hogy nőiségük díszére és teljességére váljon annak, s egyszerre fejlődjenek szakmailag és lelkileg.

Szervező: Lector Kiadó, Dokumentum Egyesület, GYMAE

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés