Az úton lévő asszony

Mióta útjára bocsátották a NYITOTT SZEMMEL című beszélgető-sorozatot a Györkös Mányi Albert Emlékházban, a szervezők évadról-évadra különös figyelemmel fordulnak a spirituális utazások, zarándoklatok felé. Két Camino-történet és több önismereti jellegű beszámoló mellett, szinte valamennyi beszélgetésnek voltak hasonló vonatkozásai.

A sorozat hatodik évadjának szintén megvan a maga zarándok-története, amely ezúttal sajátosan közép-európai élményt dolgoz fel: a kialakítás alatt álló Mária Út kelet-nyugati tengelyének mintegy 1400 kilométeres távolságát mutatják be Ábrám Noémival, a Diakónia Keresztyén Alapítvány Marosvásárhelyi Fiókszervezetének ügyvezető igazgatójával, aki az ajánlott 60 helyett mindössze 40 nap alatt gyalogolt végig ezen az össznemzeti, kulturális, szakrális vagy turisztikai szempontból egyaránt értelmezhető, csodálatos útvonalon.

Ábrám Noémi zarándoklatának olvasmányos változatával is megismerkedhet most a közönség Az úton levő asszony címet viselő rendezvényen, hiszen a vele folytatott beszélgetés a Mariazelltől Csíksomlyóig című kötetének bemutatója is egyben.

A kötet szerzője mellett meghívott dr. Ábrám Zoltán is (a MOGYE egyetemi tanára), az EMKE országos alelnöke, aki Az erdélyi református élet jelképei című fotókiállításával érkezik.

A 2017. november 9-én, csütörtökön, 18.30 órától sorra kerülő esemény házigazdája Laczkó-Vass Róbert színművész, a sorozat társszervezője.

Címképen: a Máriazelli Kegytemplom – Ábrám Noémi felvétele.

Mindenkit szeretettel várnak!

Élő Székelyföld Munkacsoport, 2017. november 7.