ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Az EMKE éves közgyűlése és díjátadó gálája

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
honlap_kep.png

Az

ERDÉLYI OSCAR

Az
ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
éves közgyűlése és díjátadó gálája

 

Időpont: 2017. április 8., szombat
Helyszín: Bánffy Palota, Tonitza Terem
(Főtér / P-ţa Unirii 30. sz.)

11:00 Közgyűlés
Közreműködik a Görög Sisters zongoraduó

15:00 EMKE díjak és díszoklevelek átadása
Közreműködik a Guttman Mihály Pedagóguskórus

         1.      Balázs Ferenc-díj

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Balázs Sándor unitárius lelkész részére – több évtizedes önzetlen közösségi szolgálatáért, a Romániai Falugondnokságok Szövetsége lélekmentő tevékenységének a megszervezéséért és működtetéséért – Balázs Ferenc-díjat adományoz.

2.      Bányai János-díj

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület dr. Kinda István néprajzkutató, főmuzeológus részére – rendszeres terepkutatásaiért, módszeres örökségfeltáró és múzeumszervező munkásságáért – Bányai János-díjat adományoz.

3.      Janovics Jenő

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Essig József fotóművész, szerkesztő-operatőr részére –a kultúra és civil kezdeményesek területén nyújtott szerteágazó tevékenységéért – Janovics Jenő-díjat adományoz.

4.      Kacsó András-díj

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Benedek Árpád néptáncoktató részére – a nagyváradi gyermek- és ifjúsági táncházmozgalom több mint tizenöt éve tartó lelkes szervezéséért, irányításáért – Kacsó András-díjat adományoz.

5.      Kun Kocsárd-díj

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Marius Tabacu részére – az erdélyi magyar kultúra minőségi román tolmácsolásáért, a széleskörű magyar-román kultúracsere elősegítésében vállalt kiemelkedő munkásságáért – Kun Kocsárd-díjat adományoz.

6.      Gr. Mikó Imre-díj

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Nagy Péter részére – aki közügynek és szívügyének tekinti a nyomdászatot, a szakmai utánpótlást, múltunk és jelenünk dokumentálását – Gr. Mikó Imre-díjat adományoz.

7.      Monoki István-díj

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Kopacz Katalin-Mária részére – a hazai magyar könyvtárügy szolgálatában kifejtett érdekképviseleti, közösségépítő és szervezői tevékenységéért – Monoki István-díjat adományoz.

8.      Nagy István-díj

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Kállay Miklós Tünde zenetanár, karnagy részére – az erdélyi magyar kórusmozgalomban, a magyar közösség érdekében kifejtett több évtizedes, kiemelkedő művészi és kiváló, önzetlen oktatói tevékenységéért – Nagy István-díjat adományoz.

9.      Spectator-díj

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Nagy Miklós Kund részére – a teljesítményt elismerő, a törekvést méltató mértéktartó, higgadt és bíztató szavaiért, a szellemi értékteremtés melletti évtizedes síkra szállásért – Spectator-díjat adományoz.

10.  Szolnay Sándor-díj

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Gergely Zoltán szobrászművész részére – az erdélyi magyar közösség érdekében kifejtett, a hagyományokat a legmodernebb művészi törekvésekkel ötvöző, kiváló alkotómunkája elismeréseképpen – Szolnay Sándor-díjat adományoz.

 

TISZTELETBELI TAGSÁG

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Beder Tibor részére – a szervezet alelnökeként végzett odaadó közművelődési és a civil szerveződést elősegítő tevékenységéért és az erdélyi magyar–török történelmi kapcsolatok ápolásáért – tiszteletbeli tagságot adományoz.

 

17:30 Könyvbemutató: Csodálatos tanúságtétel. Vizi E. Szilveszternek sok szeretettel Erdélyből. A könyvet bemutatja a szerkesztő, dr. Ábrám Zoltán, az ünnepelt jelenlétében. Az EME-vel közös program.

Facebook-esemény


GÖRÖG SISTERS
Görög Enikő és Noémi zongoraduó hangversenye

Időpont: 2017. ápr. 8., szombat, 19:00
Helyszín: Gheorghe Dima Zeneakadémia Stúdióterme (Király / I. C. Brătianu u. 25. sz.)

A szabadkai Görög testvérek gyerekkoruk óta játszanak együtt zongorán, legyen az zongoraduó vagy négykezes. Eleinte csak családi alkalmakon, majd idővel a nagyközönség előtt is felléptek. Az évek során több, világszinten elismert zenei fesztivál díjazottjai lettek. A testvérpár a zenei nyelven tökéletesen kommunikál egymással, ugyanakkor az általuk játszott zene különlegesen ötvözi kettejük zenei stílusát.

Elővételes jegyár: 20 lej
Helyszíni jegyár: 25 lej

Facebook-esemény

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés