ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Az EMKE is csatlakozott a Mozaik Múzeumtúra programhoz

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
Mozaik muzeumtura logo.jpg

Fókuszban a határon túli magyar vonatkozású gyűjteménnyel rendelkező múzeumok és kiállítóhelyek a Mozaik Múzeumtúra idei tematikájában. Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által koordinált és a Néprajzi Múzeum, valamint a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület szakmai együttműködésével megvalósuló múzeumnépszerűsítő program 2020-21-es évadjának középpontjában emellett a nemzeti összetartozás évéhez kapcsolódó határon inneni és túli múzeumi programok, kiállítások népszerűsítése áll.

Az 5 határon túli terület (Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna) magyar vonatkozású múzeumain kívül újabb stratégiai partnerekkel is gyarapodott a Mozaik Múzeumtúra, többek között az EMKE (valamint Erdélyből még a Hargita Megyei Kulturális Központ) csatlakozott a kezdeményezéshez, melyhez továbbra is várják a partnereket az info@mozaikmuzeumtura.hu e-mail címen.

Az eddig csatlakozó romániai múzeumok között sok partnerünk is van, pl. a Haszmann Pál Múzeum fenntartó egyesületei (Csernáton), a Kallós Zoltán Múzeum és Népművészeti Központ (Válaszút), az Ottományi Kiállítóház (Ottomány) vagy a nagybányai EMKE-nek helyet adó Teleki magyar ház.

Rajtuk kívül még csatlakoztak: Ady Endre Emlékmúzeum, Arany János Emlékmúzeum, Borvízmúzeum, Csángó Néprajzi Múzeum, Csíki Székely Múzeum, Haáz Rezső Múzeum,  Incze László Céhtörténeti Múzeum, Márton Áron Múzeum, Molnár István Múzeum, Nagykárolyi Városi Múzeum, Petőfi Emlékmúzeum, Szatmár Megyei Múzeum, Székelyföldi Vadászati Múzeum, Szépművészeti Múzeum.

A Mozaik Múzeumtúra oldalára folyamatosan kerülnek fel a csatlakozó múzeumok bemutatkozó oldalai, valamint virtuális kiállításaik, az intézmények között a Kiállítóhelyek menüpont alatt lehet böngészni, valamint virtuális sétákra is indulhatunk a Virtuális múzeumtúra link alatt. 

 

További információk:

Mozaik Múzeumtúra
Felvidék.ma

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés